Onderwerp: Hoogte (cm) bescuitmix
Hoi allemaal,
Na een aantal verschillende taarten te hebben gemaakt (appel, hazelnootschuim, sinterklaastaartje etc.) ben ik me nu aan het verdiepen in de marsepein/rolfondant taarten. Vandaag begonnen met de vulling: bescuitmix maar dit verliep niet helemaal zoals gehoopt. Na 3 pogingen eindelijk een redelijk goed uitziende taart, smaak ook goed (smaakte naar eierkoeken, klopt dat?) alleen de hoogte viel tegen. Namelijk 4 cm. hoog. Is dit normaal?
Ik heb een bakvorm van 23 cm. gebruikt, 4 extra grote eieren, zelfrijzend bakmeel, maizena, suiker, snufje zout en dat alles op een voorverwarmde heteluchtoven van 175 graden, en vervlolgens 35 min. op 175 graden (heteluchtoven).
Ik heb een combimagnetron/oven.
Ik hoop op jullie goed tips!
Groetjes,
Anita
Als je de maizena en het meel erdoor heen schept moet je echt niet kloppen. Rustig er doorheen spatelen tot alles is opgenomen, check de bodem van je kom goed, daar kan nog wel eens een hele laag meel liggen.