1

Onderwerp: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

hallo,

ik ga 20 augustus trouwen en ik wilde onze bruidstaart zelf maken.
Ik heb maar

2

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Hoi Ik denk dat het best wel te doen is om hem zelf te maken. Je hebt nog tijd genoeg om te oefenen. Hier op het forum staan ook genoeg tips en trucs waar je op moet letten bij een stapeltaart.

Ik heb je topic wel even gerapporteerd. Deze rubriek is voor het showen van bruids en stapeltaarten. Dus dit topic zal verplaatst worden.

Groetjes Elise

3

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Hallo, icing en parels kan je niet invriezen hoor.

Veel taart plezier

4

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

move----> taartdecoratie algemeen.

5

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Ik zou zeggen: nog een half jaar te gaan, dus lezen, lezen, lezen, en oefenen, oefenen, oefenen :lol:
Mbv van de FAQ en de zoekfunctie kom je dan denk ik wel achter alles wat je graag wilt weten... :Y!
Maar om toch even wat antwoorden te geven:
- een bruidstaart in zijn geheel invriezen (gestapeld en wel? --> enorme vriezer nodig :Y!) is wel erg spannend hoor, bij het ontdooien loop je toch wel de kans dat je versieringen minder mooi worden, mn bij icing e.d.
- je basisbeklede taarten (los!) invriezen en dan later rustig laten ontdooien en versieren lijkt mij een beter idee!
- het stapelen doe je dan pas op het laatste moment (evt. zelfs pas op de lokatie), op www.tartacadabra.com staat goed uitgelegd hoe je dat moet doen

Succes!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

6

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

ik stapel al eventjes met chocoladesticks. ik hou ervan dat alles eetbaar is in mijn taart.
maar ga toch over op deuvels. dat is echt steviger. zeker als je tweede (en evt. derde) goed gevuld zijn, zijn ze zo zwaar dat je goede steun moet hebben.

en op het laatst pas stapelen is echt aan te raden!
voor de rest, oefen je een breuk, zul je zien dat je telkens veel beter wordt.
op youtube kun je trouwens ook talloze instructievideo'tjes zien. erg handig om thuis te leren!

7

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

bettie schreef:

Hallo, icing en parels kan je niet invriezen hoor.

icing gebruik ik niet, maar parels vries ik gewoon in hoor!
dan zijn ze nog lekker zacht geworden ook :)

voor de rest zou ik hem niet al een paar maanden van tevoren maken en invriezen. paar weken lijkt me vroeg genoeg.
rechtopstaande vlindertjes zou ik niet meevriezen, maar even van tevoren op de taart aanbrengen.

8

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Tom Poes schreef:

Ik zou zeggen: nog een half jaar te gaan, dus lezen, lezen, lezen, en oefenen, oefenen, oefenen :lol:
Mbv van de FAQ en de zoekfunctie kom je dan denk ik wel achter alles wat je graag wilt weten... :Y!
Maar om toch even wat antwoorden te geven:
- een bruidstaart in zijn geheel invriezen (gestapeld en wel? --> enorme vriezer nodig :Y!) is wel erg spannend hoor, bij het ontdooien loop je toch wel de kans dat je versieringen minder mooi worden, mn bij icing e.d.
- je basisbeklede taarten (los!) invriezen en dan later rustig laten ontdooien en versieren lijkt mij een beter idee!
- het stapelen doe je dan pas op het laatste moment (evt. zelfs pas op de lokatie), op www.tartacadabra.com staat goed uitgelegd hoe je dat moet doen

Succes!

ik heb een enorme vriezer alleen voor die taart. maar als dat af te raden is doe ik het gewoon los.

ik neem aan dat de dagen voor de bruiloft erg druk zijn, dus kan ik de taartdelen ook bijv 3 dagen vantevoren uit de vriezer halen en dan versieren? of is de taart dan op de dag zelf niet lekker meer?

alvast bedankt weer voor de reacties.

9

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Zou het niet 3 dagen van te voren uit de vriezer halen hoor. Dan eet je het op de 4e dag en dat vind ik niet lekker meer. Dit kan zeker niet als je er slagroom oid in verwerkt als vulling.

10

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Ik zou de taarten gewoon 24 uur ervoor uit de vriezer halen. Misschien is het ook gewoon beter om een 'vulling-buiten-de-koelkast' te gebruiken.

Je kan ook een mooie, trapsgewijze, etag

Ben jij al wederom geboren ? Handelingen 2:38 ;)

11

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

Nou, je doet jezelf nogal wat aan!;)
Een paar maanden invriezen zou ik niet doen. Niet dat het niet meer te eten is, maar de kwaliteit gaat echt wel achteruit in de vriezer en voor een bruiloft wil je toch lekker verse taart?!

Zou je het aanbrengen van de laatste details en het stapelen op locatie niet door iemand anders kunnen laten doen?


Succes ermee!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

12

Re: onze bruidstaart zelf maken (onervaren)

persoonlijk vind ik dat 'je grote dag' zonder zorgen zou moeten verlopen en dus zou ik persoonlijk ervoor kiezen om hem door iemand anders te laten maken