1

Onderwerp: Amerikaanse botercreme op fondant?

Kun je amerikaanse botercreme gemaakt van poedersuiker, melk, boter en aroma op fondant doen?

de verhouding is als volgt:
stijve vorm:
226 boter 30 ml melk, 5 ml aroma, 454 poedersuiker
bij de middel of zachte vorm komt er meer melk bij

groet
Ester

2

Re: Amerikaanse botercreme op fondant?

Er is wel veel minder water daar in als in botercreme mix.. en veel meiden gebruiken mix met afsmeren zonder probleemen.. dus ik zou et gewoon probeeren
En anders testen op een lapje fondant en een nachtje laten zitten

3

Re: Amerikaanse botercreme op fondant?

Een (amerikaanse) kennis van ons decoreert ook met deze creme op marsefond dus het moet lukken. Maar probeer het inderdaad maar eerst ff uit.
Succes!

4

Re: Amerikaanse botercreme op fondant?

Als je dit gaat gebruiken om te decoreren, is het ook niet zo erg dat er vocht op het fondant komt. Onder de decoratie zal de fondant een beetje zachter worden, maar echt niet zo dat het er doorheen zakt ;)
Ik zou het alleen absoluut niet gebruiken om af te smeren

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

5

Re: Amerikaanse botercreme op fondant?

nee het is bedoelt ter decoratie van de taart dus niet om af te smeren..Is ook niet nodig omdat ik een dummy moet maken :)