Onderwerp: Chocolade/Bostogne taart
Deze kwam ik ooit tegen alleen dan met bitterkoekjes, die heb ik vervangen met de bostogne.
Dit is een recept voor een springvorm van 24.
*125 gr. ongezouten roomboter
*185 gr. chocolade van goede kwaliteit maar hoeft geen heel hoog percentage cacao
*125 gr. bostogne koekjes
*150 gr. suiker
*4 eieren (L)
-verkruimel de bostogne koekjes
-smeer de vorm in met boter en bekleed hem met bakpapier (bodem en randen)
-de oven alvast verwarmen op 180 gr. (hetelucht ong. 160 gr.)
-smelt de chocolade au bain marie
-mix de boter en suiker tot een luchtig beslag
-voeg de eieren 1 voor 1 bij de boter/suiker
-voeg de koekkruimels toe
-doe beetje bij beetje de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed door
-giet het mengsel in de vorm en bak hem in 40-50 min. mooi gaar
-laat hem na het bakken 15 min. afkoelen.
Voorheen deed ik er alleen een beetje poedersuiker over, en het was altijd een groot succes.
Nu ga ik hem voor kerst op bestelling vullen met slagroom met saroma sinaasappel/perzik en stukjes perzik en overgieten met ganache.
Ben benieuwd hoe die variant gaat vallen.
Maar is zeker een recept die ik kan aanraden voor de chocolade liefhebbers