1

Onderwerp: Chocolade/Bostogne taart

Deze kwam ik ooit tegen alleen dan met bitterkoekjes, die heb ik vervangen met de bostogne.
Dit is een recept voor een springvorm van 24.

*125 gr. ongezouten roomboter
*185 gr. chocolade van goede kwaliteit maar hoeft geen heel hoog percentage cacao
*125 gr. bostogne koekjes
*150 gr. suiker
*4 eieren (L)

-verkruimel de bostogne koekjes
-smeer de vorm in met boter en bekleed hem met bakpapier (bodem en randen)
-de oven alvast verwarmen op 180 gr. (hetelucht ong. 160 gr.)
-smelt de chocolade au bain marie
-mix de boter en suiker tot een luchtig beslag
-voeg de eieren 1 voor 1 bij de boter/suiker
-voeg de koekkruimels toe
-doe beetje bij beetje de gesmolten chocolade erbij en meng dit goed door
-giet het mengsel in de vorm en bak hem in 40-50 min. mooi gaar
-laat hem na het bakken 15 min. afkoelen.

Voorheen deed ik er alleen een beetje poedersuiker over, en het was altijd een groot succes.
Nu ga ik hem voor kerst op bestelling vullen met slagroom met saroma sinaasappel/perzik en stukjes perzik en overgieten met ganache.
Ben benieuwd hoe die variant gaat vallen.

Maar is zeker een recept die ik kan aanraden voor de chocolade liefhebbers :9

2

Re: Chocolade/Bostogne taart

Wow, dit klinkt inderdaad lekker! Ik ga hem zeker proberen! En ik ben zelf gek op bitterkoekjes, dus de bitterkoekjes-variant komt er ook zeker een keer ;)

En als je hem vult met een zurige vulling, dan moet dat ook zeker kunnen.

Wat vond je klant ervan?

3

Re: Chocolade/Bostogne taart

hoe hoog komt deze cake?

4

Re: Chocolade/Bostogne taart

Moet zeggen hij komt niet heel hoog en denk dat ik er vanaf nu 2 bak

5

Re: Chocolade/Bostogne taart

ooee klinkt lekker zeg!
jammer dat ik net al een taartje gebakken heb voor oud en nieuw :S

6

Re: Chocolade/Bostogne taart

Heb gister de klant gesproken en ze vond hem heerlijk, ik had hem gevuld met slagroom(door de slagroom 1 pakje saroma vanille) en op de slagroom stukjes abrikoos uit blik.
is dus zeker een succes, maar zoals ik al zei zou ik er 2 bakken en die vullen.

7

Re: Chocolade/Bostogne taart

Klinkt inderdaad heerlijk! Op hoeveel graden doe je 'm in de oven? En als je de bastognes vervangt voor bitterkoekjes, blijf je dan dezelfde hoeveelheid aanhouden?

Groetjes Suus

8

Re: Chocolade/Bostogne taart

recept zegt 180 gr. maar ik doe in de heteluchtoven op 160 gr. en ik heb de gram van bitterkoekjes zelf vervangen voor de zelfde hoeveelheid aan bostogne.

9

Re: Chocolade/Bostogne taart

Klinkt heel goed, ik ga 'm een keertje maken :Y

"Life begins where your comfortzone ends."