1

Onderwerp: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Ik heb room gekookt en chocolade erin gesmolten en daarna 5 min. geklopt.
Volgens een recept uit een boek.

Maar nu blijft het vloeibaar, hoe kan ik het alsnog als een soort creme krijgen om de taart ermee in te smeren.

Wie kan mij helpen

Groetjes  Rietchy

Ik ga stoppen dus bijna alles wordt verkocht. Stuur me een mail dan ontvang je de verkooplijst van me.

2

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

normaal gesproken moet ganache opstijven in de koelkast..heb je dat al geprobeerd?

3

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Ja hij staat al meer dan een uur in de koelkast en het blijft chocolademelk

Ik ga stoppen dus bijna alles wordt verkocht. Stuur me een mail dan ontvang je de verkooplijst van me.

4

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

hmm..dat is wel apart. Welke verhouding heb je gedaan?

5

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

normaal moet je net ganache eerste laten afkoellen ik doe altijd een nacht koellen en dach er na opkloppen

500 gram chocola
250 gram slagroom
50 gram room boter
25 gram blanke stroop

* slagroom,roomboter en bankestroop aan de kook brengen
* daarna de choclade er door roeren en een nacht weg zetten (hoeft niet persee in de koelkast)
* daarna opkloppen tot een luchtige creme

succes verzekerd met dit recept word namelijk al jaren gebruikt bij ons in de bakkerij

6

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Als die goed koud is, kun je deze ook weer opkloppen zoals slagroom.

7

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Recept uit boek :  chocolade

4,5 dl slagroom en 375 gr pure chocolade

Breng slagroom al roerend aan de kook voeg choco toe en blijf roeren tot een glad mengsel is ontstaan.
Schenk dit in een kom en klop het geheel 5 min. tot een luchtige, afgekoelde ganache.

Heb het precies zo gedaan.  12 uur vanmiddag
Inmiddels is het wel wat opgestijfd maar het is geen creme substantie.

Volgens het boek zou je het direct moeten gebruiken.

Ik zal nog maar wat meer uren afwachten en dan vanavond de taart er maar mee insmeren.

Bedankt allemaal voor jullie reactie.

Groetjes  Rietchy

Ik ga stoppen dus bijna alles wordt verkocht. Stuur me een mail dan ontvang je de verkooplijst van me.

8

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Ik maak regelmatig ganache en heb al verschillende recepten gebruikt. Elk recept bevat in ieder geval meer chocolade dan slagroom. Misschien kun je nog chocolade toevoegen? Ik weet niet of je het daar beter mee maakt maar nu kun je het ook niet gebruiken...

9

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Heb laatst genache gemaakt die ik als toef wilde gebruiken op cupcakes,
daarvoor heb ik 200 gr. chocolade en 200 ml slagroom voor gebruikt
en na het afkoelen opgeklopt met 2 zakjes klopfix! Niks geen chocolademelk meer!

10

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

lorelientje schreef:

25 gram blanke stroop

Wat bedoel je met blanke stroop? En hoe kom ik daar aan?

Re: ganache te dun hoe te verdikken tot creme

Ik doe er altijd nog poedersuiker in. VEEL poedersuiker.