1

Onderwerp: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Wie o wie kan en wil mij helpen ?
Ik ben nog niet zo heel erg lang bezig met het decoreren van taarten , maar ik krijg ze er nooit zo mooi superstrak in ...
Hoe doen jullie dat ?
ik werk met fondant

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Goed afsmeren met botercreme. Fondant niet te dun uitrollen en beetje bij beetje bekleden. Dus niet 1 stuk helemaal tot onderaan, maar van boven naar beneden helemaal rondom telkes beetje bij beetje, Meer tips vind je trouwens ook als je de zoekfunctie gebruikt.

I'm not bossy, I just have better ideas...

3

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Dit zal je wel helpen :)
En voordat je de taart bekleed, zet hem als je de taart hebt ingesmeerd met boter cr

4

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

birgitta schreef:

Dit zal je wel helpen :)
En voordat je de taart bekleed, zet hem als je de taart hebt ingesmeerd met boter cr

Veel liefs Rafaëla

5

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

dank jullie voor de tips !
maar ik gebruik eigenlijk nooit botercreme?
is dat echt nodig dat je dat gebruikt ?
of kan ik hem ook gewoon afsmeren met slagroom ?

6

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

als je afsmeert met slagroom kun je geen fondant of marsepein gebruiken, dat gaat namelijk smelten.

Veel liefs Rafaëla

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Je vraagt hoe je strak kunt bekleden. Dan wordt er aangegeven dat het belangrijk is dat je goed strak moet afsmeren met botercreme en dan vraag je: is dat echt nodig? :/

I'm not bossy, I just have better ideas...

8

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

wat gebruik je anders om af te smeren?

9

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Geen slagroom! Dan gaat je fondant smelten! Het is echt nodig om botercreme te gebruiken om je taart strak te krijgen. Gewoon

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

10 Laatst bewerkt door Reflection (14-12-2009 07:52)

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Bloemetje schreef:

Je vraagt hoe je strak kunt bekleden. Dan wordt er aangegeven dat het belangrijk is dat je goed strak moet afsmeren met botercreme en dan vraag je: is dat echt nodig? :/

Ja gewoon nieuwschierigheid of t ook anders kan ..
daar is toch niks mis mee ?

maar ik ga het gewoon eens proberen met botercreme :)

ik bedoel ik wist nietdat de fondant dan ging smelten .. heb ik ook nog niet meegemaakt

11

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Ik ben ook nog niet zo lang bezig maar inderdaad het afsmeren met botercreme is echt nodig om een taart mooi strak te krijgen. Na het afsmeren je taart ff in de koelkast dan wordt het wat harder en het bekleden gaat mooi strak!

Groetjes Maji

12

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Ik ga t gewoon proberen binnenkort
heb vandaag een taart met ganache afgesmeerd, want had gelezen dat dat ook kon ipv botercreme...
ben namelijk zelf niet zn fan van botercreme

13

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

het kan ook met warme jam zonder klontjes, maar daarmee kun je niet de gaten echt opvullen en strak afsmeren.

14

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

er staan nog veel meer handige filmpjes op you tube. Als je fondant cake intoetst, dan krijg je ook filmpjes waarbij ze helemaal uitleggen wat ze doen en wat je niet moet doen. Wel bijna allemaal in het engels hoor.

happiness is a piece of cake!

15

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

ik had er ook een probleem mee en je moet idd echt met botercreme ik heb ook wel eens met slagroom gedaan en dat is DRAMA en idd stukje voor stukje ik deed eerst ook een lap in 1x maar je moet aaien en dan steeds meer naar beneden en blijven draaien van je taart succes mij is het ook gelukt.

o ja en GEDULD

Groetjes Bianca.

16

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

juja schreef:

er staan nog veel meer handige filmpjes op you tube. Als je fondant cake intoetst, dan krijg je ook filmpjes waarbij ze helemaal uitleggen wat ze doen en wat je niet moet doen. Wel bijna allemaal in het engels hoor.

Ik vind het niet moeilijk te volgen op youtube, maar heb ook weleens gezocht naar een nederlands filmpje, jammer genoeg niet gevonden.
Kan een van jullie "ouwe rotten" niet eens een filmpje plaatsen?
Velen van jullie maken zulke prachtige taarten, en zijn al erg ervaren.
Wie durft het aan?

17

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Rafaela schreef:

als je afsmeert met slagroom kun je geen fondant of marsepein gebruiken, dat gaat namelijk smelten.

Ik zit net de cursus taarten bakken van Teleac te bekijken, en daar smeren ze de taart wel met slagroom af voordat ze hem met marsepein gaan bekleden.
Ook worden de plakken marsepein steeds omgedraaid tijdens het uitrollen, en steeds weer met poedersuiker bestrooid om plakken te voorkomen, terwijl ik hier de indruk krijg dat je het marsepein alleen aan de onderkant, dus het werkblad mag bestrooien met poedersuiker. Wie kan hier een zinnig woord over zeggen?

18

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

AnjaS schreef:
Rafaela schreef:

als je afsmeert met slagroom kun je geen fondant of marsepein gebruiken, dat gaat namelijk smelten.

Ik zit net de cursus taarten bakken van Teleac te bekijken, en daar smeren ze de taart wel met slagroom af voordat ze hem met marsepein gaan bekleden.
Ook worden de plakken marsepein steeds omgedraaid tijdens het uitrollen, en steeds weer met poedersuiker bestrooid om plakken te voorkomen, terwijl ik hier de indruk krijg dat je het marsepein alleen aan de onderkant, dus het werkblad mag bestrooien met poedersuiker. Wie kan hier een zinnig woord over zeggen?

Ja! Heel erg verwarrend! Na wat ik gelezen en gezien had op internet en zo, verwachtte ik veel van de Teleac-cursus. Maar daar deden ze veel dingen anders. Net zoals de overtollige poedersuiker er naderhand met een natte kwast afhalen. Terwijl ik had begrepen dit NIET te doen. In een ander topic zei iemand dat zij in die cursus geen slagroom gebruikt maar paticreme. Ja, hoe moet ik , als beginneling, dit weten als ze het steeds over slagroom heeft :/ .

19

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Esther68 schreef:
AnjaS schreef:
Rafaela schreef:

als je afsmeert met slagroom kun je geen fondant of marsepein gebruiken, dat gaat namelijk smelten.

Ik zit net de cursus taarten bakken van Teleac te bekijken, en daar smeren ze de taart wel met slagroom af voordat ze hem met marsepein gaan bekleden.
Ook worden de plakken marsepein steeds omgedraaid tijdens het uitrollen, en steeds weer met poedersuiker bestrooid om plakken te voorkomen, terwijl ik hier de indruk krijg dat je het marsepein alleen aan de onderkant, dus het werkblad mag bestrooien met poedersuiker. Wie kan hier een zinnig woord over zeggen?

Ja! Heel erg verwarrend! Na wat ik gelezen en gezien had op internet en zo, verwachtte ik veel van de Teleac-cursus. Maar daar deden ze veel dingen anders. Net zoals de overtollige poedersuiker er naderhand met een natte kwast afhalen. Terwijl ik had begrepen dit NIET te doen. In een ander topic zei iemand dat zij in die cursus geen slagroom gebruikt maar paticreme. Ja, hoe moet ik , als beginneling, dit weten als ze het steeds over slagroom heeft :/ .

Als jullie strakke taarten willen maken dan de tips van teleac NIET gebruiken...maar WEL de tips van deze forum...

keep on dreaming...
mijn website www.sweetdreamscakes.nl ook voor workshops in zwijndrecht

20

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Als jullie strakke taarten willen maken dan de tips van teleac NIET gebruiken...maar WEL de tips van deze forum...

Juist! :Y 

Je moet de botercreme zien als een soort plameur! Je smeert er alle oneffenheden mee weg, waardoor je een perfect glad oppervlak krijgt! Vooral als je de taart na het insmeren even terug in de koelkast zet en de boterlaag weer hard laat worden, en dan met een warm mes nogmaals gladstrijkt. Daarna leg je de fondant erop en voila!

En je zegt dat je geen fan bent van botercreme. Is dat vanwege de smaak? Want die is heeeeel makkelijk aan te passen hoor! :D

21

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Ik geef altijd het advies om als je dikker moet afsmeren met botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

22

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Poptie schreef:

Als jullie strakke taarten willen maken dan de tips van teleac NIET gebruiken...maar WEL de tips van deze forum...

Juist! :Y

Ja, klopt. Ik heb wel een paar dingen geleerd van die cursus, maar het meeste toch door op dit forum veel op te zoeken en te lezen. Echt verslavend hoor! ;)

23

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

en ik maar afvragen waarom mijn marsepein smelt....bedankt teleac ;-)

24

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

Als je geen fan bent van de botercrem

25

Re: Het bekleden wil niet mooi strak ...

ik ben ook een beginneling en heb hier weeral bijgeleerd. vind dit een fantastisch forum, zien of ik mijn taartjes strakker krijg met deze tip.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

Berichten [ 25 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Het bekleden wil niet mooi strak ...