1

Onderwerp: bruine marsepein

Hallo,

Ik moet voor komend weekend een redelijk donkere kleur bruin hebben om mijn taart te bekleden. Als ik veel kleurstof aan de marsepein moet toevoegen, wordt deze dan niet brokkeliger/droger? Maw. heb ik meer kans op scheuren als ik de taart bekleed?

groetjes Wendy

2

Re: bruine marsepein

ik gebruik altijd cacao en dat werkt erg goed voor mij .

en als je het even laat liggen krijg je een mooie bruine kleur.

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

Re: bruine marsepein

Van kleurstof wordt je marsepein juist plakkeriger. Ik zou beginnen met cacao en als je een bruine basis hebt evt nog kleurstof toevoegen voor de mooie bruine kleur.

Groetjes Renske

4

Re: bruine marsepein

Wat echt super werkt is marsepein mengen met de chocofondant, ongeveer 1 op 1 blijft de kleur haast even donkerbruin!

Maar anders inderdaad met cacao, als het dan wat droog wordt kun je er wat Crisco of frituurvet (zo'n goedkoop blok) doormengen.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

5

Re: bruine marsepein

Ik heb van de week rood en groen doorelkaar gedaan. Een prima bruin, beetje meer is mooi donkerbruin geworden. Werd er zeker niet droog van.

Groetjes Nicolette

Groetjes Nicolette
Waar je van droomt, kan je niet wakker van liggen!!!

Re: bruine marsepein

Ik heb het net uitgeprobeerd met cacao. De kleur is mooi en niet te droog, maar hij zit nu goed ingepakt, omdat ik 'm pas van het weekend nodig heb.

Bedankt voor jullie reacties.

Re: bruine marsepein

blijft de marsepein dan wel lekker als je er cacoa doorheen mengt?
:O

8

Re: bruine marsepein

Het wordt er lekkerder van :9

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: bruine marsepein

Chocomarsepein, mmmm :9

Groetjes Renske

Re: bruine marsepein

haha :lol:
en geeft het een mooie kleur bruin?

11

Re: bruine marsepein

:Y Alle tinten die je wilt, vanaf beige tot donkerbruin.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

12

Re: bruine marsepein

even een oude topic omhoog gehaald.. Welk merk cacao gebruiken jullie?

gek op Taart!

13

Re: bruine marsepein

maakt volgens mij niet uit,gewoon die ouderwetse pakken uit de supermarkt denk ik

gr wendy beginner met taarten maken

14

Re: bruine marsepein

Ik probeer net fondant met cacao te kleuren, maar ik vind het een behoorlijke klus.

Het wordt eerst heel brokkeling/ raar van structuur en uiteindelijk wel weer 'gewoon' fondant.

Maar ik vind het enorm moeilijk een mooie chocoladebruine kleur te krijgen.

Gewoon maar doorgaan met cacao toevoegen?

Bedankt!
Marjolein

15

Re: bruine marsepein

doorgaan.... of gewoon lekker een nachtje laten rusten ;)

16

Re: bruine marsepein

daar voel ik wel wat voor haha
ik laat het een nachtje rusten :thumb:

bedankt

17

Re: bruine marsepein

hoeveel cacao op hoeveel marsepein gebruik je?

18

Re: bruine marsepein

gewoon net zoveel als dat je goed vindt op zoveel marsepein als je nodig heeft. Gewoon met een beetje beginnen en steeds bijgooien :)