Onderwerp: topsy turby probeersel en graag wat advies
Hi dames,
Mijn zwager werd gisteren 50 en ik heb voor hem een retrotaart gemaakt.
Hierbij mijn eerste topsy turvy. Hoe vinden jullie de vorm, lijkt het wat of is het te topsy en turvy.
Technisch gezien is hij niet echt volmaakt. Nou is het ook altijd wat moeilijker werken met zelfgemaakte marsepein (dat doe ik meestal, zeker voor eigen gebruik, dat vinden ze gewoon lekkerder), is wat minder elastisch. Maar ook met gewone marsepein vraag ik me af hoe je zo'n ongelijke vorm netjes kan bekleden. Het bubbelt en bobbelt aan alle kanten.
En ik heb de rondjes van de bovenste en onderste taart ingelegd en dat gaat bij de marsepein erop leggen toch een beetje rekken waardooer de rondjes wat uit vorm raken. Heeft iemand daar nog een oplossing voor. (Bij ronde taarten geeft dat inleggen eigenlijk geen problemen).
Hier is hij dan. O,ja hij is gemaakt de bovenste 2 van appel-perentaart en de onderste van koffie-schuim-cremetaart.
(mijn zwager vond hem overigens wel mooi hoor....)
Bedankt voor het kijken en tips zijn welkom.
Groetjes,
Anja