1

Onderwerp: Dulce de Leche

Hoe lang kan je dulce de leche bewaren nadat je het gemaakt hebt?

Alvast bedankt!

2

Re: Dulce de Leche

Hoe lang precies weet ik niet maar ik geloof echt maanden als je het goed luchtdicht verpakt in de koelkast zet.

3

Re: Dulce de Leche

Als je het blikje niet openmaakt kan je het superlang bewaren!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Dulce de Leche

En als het blikje wel open is?

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

5

Re: Dulce de Leche

Ook heel lang.. In een goed afsluitbaar bakje/glazen pot of iets dergelijks in de koelkast zetten. Kun je maanden bewaren.

Ik dacht overigens dat je het uit het blikje moest halen. Het blikje gaat ook roesten namelijk..

6

Re: Dulce de Leche

Ik haal het ook uit het blikje en stop het in een potje/tuperware-bakje o.i.d.
Volgens mij mag je niks in open blik bewaren toch? Voor de zekerheid toch maar even overscheppen.

7

Re: Dulce de Leche

nou stomme vraag maar wat is dat en waar smaakt het naar?

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

8

Re: Dulce de Leche

Valy schreef:

Ik dacht overigens dat je het uit het blikje moest halen. Het blikje gaat ook roesten namelijk..

Niet zolang het dicht is. Je gaat toch ook geen blik sperciebonen open draaien en overscheppen om het te bewaren? Er staat niet voor niets zo'n lange houdbaarheidsdatum op :)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

9

Re: Dulce de Leche

Lot schreef:

nou stomme vraag maar wat is dat en waar smaakt het naar?

Caramel! :9 :9 :9 ( Zie recepten links ;) )

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: Dulce de Leche

Mirjam5 schreef:
Valy schreef:

Ik dacht overigens dat je het uit het blikje moest halen. Het blikje gaat ook roesten namelijk..

Niet zolang het dicht is. Je gaat toch ook geen blik sperciebonen open draaien en overscheppen om het te bewaren? Er staat niet voor niets zo'n lange houdbaarheidsdatum op :)

klopt :-). Maar waarom zou je het blikje koken en vervolgens maanden dicht laten zitten?

11

Re: Dulce de Leche

ik had in de zomer dulce de leche gemaakt en in een potje gestopt. maar het is nu wat korrelig, alsof er een schep suiker door zit.

btw als ik het maak, blijft er meestal niets over! :D

12

Re: Dulce de Leche

Valy schreef:
Mirjam5 schreef:
Valy schreef:

Ik dacht overigens dat je het uit het blikje moest halen. Het blikje gaat ook roesten namelijk..

Niet zolang het dicht is. Je gaat toch ook geen blik sperciebonen open draaien en overscheppen om het te bewaren? Er staat niet voor niets zo'n lange houdbaarheidsdatum op :)

klopt :-). Maar waarom zou je het blikje koken en vervolgens maanden dicht laten zitten?

omdat ik 3 blikjes tegelijk kook. Waarom een pan 2 uur op het gas laten pruttelen voor 1 blikje als je voor vrijwel hetzelfde gasverbruik (milieu ;) :D ) 3 blikjes kan laten koken voor later gebruik. (Bovendien heb ik graag wat op voorraad voor als er iets "nu" gemaakt moet worden.)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

13

Re: Dulce de Leche

Mirjam5 schreef:
Valy schreef:

klopt :-). Maar waarom zou je het blikje koken en vervolgens maanden dicht laten zitten?

omdat ik 3 blikjes tegelijk kook.

Wat slim! Daar was ik nou nooit opgekomen, goeie tip! :thumb:

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

14

Re: Dulce de Leche

Mirjam5 schreef:
Valy schreef:
Mirjam5 schreef:

Niet zolang het dicht is. Je gaat toch ook geen blik sperciebonen open draaien en overscheppen om het te bewaren? Er staat niet voor niets zo'n lange houdbaarheidsdatum op :)

klopt :-). Maar waarom zou je het blikje koken en vervolgens maanden dicht laten zitten?

omdat ik 3 blikjes tegelijk kook. Waarom een pan 2 uur op het gas laten pruttelen voor 1 blikje als je voor vrijwel hetzelfde gasverbruik (milieu ;) :D ) 3 blikjes kan laten koken voor later gebruik. (Bovendien heb ik graag wat op voorraad voor als er iets "nu" gemaakt moet worden.)

Ja..dat is wel slim inderdaad. Ik wil het ook weleens gebruiken maar dan moet je er weer een dag vantevoren aan denken. Handig om een voorraadje te hebben. Maar dan kun je het dus in het gesloten blikje terug in de kast zetten?

15

Re: Dulce de Leche

Valy schreef:

Maar dan kun je het dus in het gesloten blikje terug in de kast zetten?

:Y  Ik zet er dan wel even met een watervaste stift op wat het is. Want na het koken zit er niet eens meer een etiket op ;) (Niet dat ik andere blikjes zonder etiket in de kast heb staan, maar voor de zekerheid :lol: )

If life gives you lemons, make lemoncurd.