Onderwerp: de echte worteltaart!

Al lang wilde ik het volgens mij lekkerste worteltaart recept plaatsen. Ik heb het zelf van mij oma en krijg altijd complimenten als ik deze taart maak. Sorry voor de vele speelfouten, maar het recept moest ik zelf van duits naar nederlands vertallen....

http://www.wenseentaart.nl/uploads/galerie/1258549842_worteltaart.jpg

Voor 20 cm:

4 eigeel
100- 150 gr suiker                               schaumig mengen
schal en sap van 1 citron

200gr geraspte rauhe wortels
1 mespunt "Nelkenpoeder"
1 mespunt kaneel                                 toegeven


200 gr  gemahlene hazelnoten( varieatie met amandelen mogelijk!)
50 gr Bloem
1 zakje bakpouder


4eiwit   steif                                                    vorzichtige met bloem en het mengsel mengen( niet met mixer)                                                                                                                       

40-50 min baken.


originel wordt de taart met witte glazur garniert en daarop worteltjes uit marsepein

2

Re: de echte worteltaart!

vraagje: wat is nelkenpoeder?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: de echte worteltaart!

melkpoeder???? (ik doe een gok)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

4

Re: de echte worteltaart!

Nelkenpoeder is gemalen kruidnagel (ff googelen :) )

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5 Laatst bewerkt door Kadohke (19-11-2009 09:42)

Re: de echte worteltaart!

Ben zo vrij geweest om het even zonder taalfouten neer te zetten.

Voor 20 cm:

4 eigeel
100- 150 gr suiker  (eigeel en suiker schuimig opkloppen)

Hierna onderstaande bijvoegen:
schaal en sap van 1 citroen
200gr geraspte rauwe wortels
1 mespunt gemalen kruidnagel
1 mespunt kaneel                                 
200 gr gemalen hazelnoten (vervangen door amandelen mogelijk!)

50 gr Bloem
1 zakje bakpoeder


4 eiwitten stijf kloppen en voorzichtig de bloem en het mengsel eronder mengen / spatelen (niet met de mixer)
                                                                                                                       

40-50 min bakken.


Deze taart wordt oorspronkelijk gegarneerd met witte glazuur met daarop worteltjes van marsepein

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: de echte worteltaart!

Die ga binnenkort proberen thanks!!!!

Groetjes Charissa Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Arnhem!!
Website: www.droomtaarten.nl

Re: de echte worteltaart!

Bedankt voor het vertallen, was wel nodig...nu is het een stuk duidelijk, succes met het uitprobeeren!

8

Re: de echte worteltaart!

Sorry maar wat is een schaal?
schaal en sap van 1 citroen

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.

9

Re: de echte worteltaart!

Cabi schreef:

Sorry maar wat is een schaal?
schaal en sap van 1 citroen

Schil??  ;)

10 Laatst bewerkt door smarianne (20-11-2009 15:17)

Re: de echte worteltaart!

ongeveer hetzelfde recept heb ik in een boekje staan en daar vullen ze um met gemberjam en garneren met chocola puur. Zelf ben ik er al achter gekomen dat garneren met ganache ook overheerlijk is :)
Ik heb hem al 2x gemaakt wel met amandelen. Om je vingers bij op te eten!!!!

Vind het wel een dure taart door de amandelen en gelijk vroeg ik me dan ook af of er ook zoiets als amandelmeel of poeder bestaat oid. Want die nootjes fijn maken is een heel gegriem