1

Onderwerp: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Je ziet het al aan me titel
ik ga het ook proberen op te pakken
suppppper lekkere en leuke hobby...
ik heb wel gelijk al een vraagje
wat is echt een MUST HAVE! voor iemand die begint
Ik heb nu 1kg marsepein en een kleurenset en een duo zaag
kan ik de biscuit ook gewoon maken met de ingredienten die in huis heb
of moet ik zo'n biscuitmix aanschaffen uit de shop??
dit geldt ook voor de botercreme...
Kan ik die het beste zelf maken of moet ik daar zo'n mix zak voor kope
ik hoor graag van jullie...
En o ja nog een vraagje die taartkartons
halen jullie die nog ergens vandaan? of kopen jullie ze altijd
op de webshop?

2

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Welkom hier.

Je kunt hier links bij FAQ heel veel antwoorden vinden en als je het daar neit vind kun je bovenin de oranje balk de ZOEKfunctie gebruiken. Daar vind je heel veel info.

Volg je hart...want dat klopt!

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Hoi welkom!

Ik maak het biscuit altijd zelf: 1 ei, 25 gram bloem, 5 gr maizena en 30 gr suiker... Hoeveel je moet gebruiken hangt af van je bakblik: per halve liter water wat in je blik gaat, neem je 1 ei (en bij behorende ingredienten(dus inhoud bijv 2 liter -> 4 eieren enzovoorts...).
Botercreme 1:1 dus 1 deel boter (roomboter!!) op 1 deel poedersuiker.

kartons uit de wepshop..
Als je via zoeken even zoekt krijg je ook enorm veel info!!

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

4

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

aha ik ga het gelijk morgen even proberen
ik neem aan dat ik de boter moet smelten toch?
anders gaat me mixer eraan...

5

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Welkom! Ik ben het helemaal eens met Mniek, ga lekker snuffelen hier.
Om het je nu even makkelijk te maken.... de boter hoeft niet gesmolten, op kamertemperatuur is voldoende, als je het in stukjes toevoegt heeft je mixer het ook niet zo zwaar.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

6

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

hey pooh dankje wellll :D
ik heb al het 1 en ander rond gesnuffeld
en gisteren ben ik met de boetseerklei van me kleintje bezig geweest :D
dus het gaat de goeie kant op...
ik wil ook proberen om zelf mmf te gaan maken...
Maar ik weet niet zeker of het wel geschikt is om taarten mee te bekleden
omdat het nogal plakkerig is...
Misschien dat ik t gewoon gebruik voor decoraties

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

hoi,

Ik gebruik zelfgemaakte mmf om taarten te bekleden, doorgekneed met wat wit vet (dit kan crisco zijn, maar ik gebruik gewoon zo'n blok frituurvet). Hier plakt de mmf absoluut niet. Als hij nog plakt gewoon nog wat poedersuiker er door gooien.. Hier voor heb ik gewoon fondant gebruikt, maar vind de mmf veel lekkerder! Kwestie van gewoon proberen he!

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

8 Laatst bewerkt door Bakkerij (19-11-2009 13:13)

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

hey hey
is frituurvet nou niet vies dan????
ik kan me het bijna niet voorstellen
als dat wel kan ipv crisco dan is de keuze gauw gemaakt voor mij
maar tast het de smaak niet aan??

9 Laatst bewerkt door Vlindertjuh1985 (19-11-2009 19:19)

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Is helemaal niet vies, crisco is ook vet. dus of je nou crisco gebruikt of frituurvet (wel nieuwe  he.. hahaha), vet is vet... En het tast de smaak echt niet aan... de mmf was hier nog net zo zoet voor als na het toevoegen van het vet...

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

10

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

nou alles wat mis kon gaan is mis gegaan
het kapsel was dus NIET OMHOOG gekomen
(had met staafmixer gemixt ipv normale gardemixer)
en de mmf was 1 grote plakzooi
dat ikhet heb weggegooit en nooitmeer aan begin
gelijk startespakket besteld

11 Laatst bewerkt door Vlindertjuh1985 (20-11-2009 00:12)

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Had je gezocht hoe je het moet maken?
Eerst de eieren (die op kamertemp horen) met suiker kloppen en pas bij een witte stevig massa de bloem/maizena er door gedaan?????


MMF plakt ja, maar dan moet je er echt meer poedersuiker door gooien hoor!

Anders moet je voor tips eens het forum door zoeken..

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

12

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Ik ben ook een startersbakker en heb gisteren MMF gemaakt om vast te oefenen totdat mijn marsepein binnen is, en dat is prima gelukt, geen plakkerige zooi ofzo. Het is idd en kwestie van suikerpoeder toevoegen tot het niet meer plakt.
Ik had er eerst ook een hard hoofd in ;)
Maar ik heb er inmiddels al mooie roosjes mee gemaakt.

wbt die criso / vet erdoor dat wist ik niet eens, dat staat niet in het recept hier op de site.
Word die daardoor minder mat? of gaat ie dan minder snel scheuren?

En kan je er ook plantaardige magarine door doen ipv vet?

Groetjes Mimi

13

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

gisteren even tegen alles in in de koelkast laten hard worden
toen ik t eruit haalde en opnieuw probeerde was het dus EINDELIJK fondant!!!
maar wat een plakzooi is dat zeg
en me man nog heel voorzichtig zeggen: Weet je zeker dat dit goed gaat komen
hij stond klaar met de bus poedersuiker hahahaha

Het kapsel is misgegaan omdat ik geen gardemixer gebruikt heb
heb ik opgezocht op het forum daarom kwam die niet omhoog
omdat er geen lucht tussen zat
ik denk een beginners foutje...
vandaag weer vrolijk opnieuw beginnen
me ma heeft bezoek zondag
ze vroeg me gelijk of ik er 1tje wilde make
veel vertrouwen voor iemand die het nog nooit gedaan had 8-)

weet er trouwens iemand waar ik een cakepan kan kopen
buiten de site om
want ze zijn steeds uitverkocht op de site zelf
en zo'n mooi taartbord waar halen jullie die???

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Mooi dat het uiteindelijk gelukt is met de mmf!! Leuk dat je man al klaar stond met die bus hahahaha.

Cakepannen.... mmm ik gebruik gewoon ronde springvormen! Ik heb een kleintje van 16 cm van bij de hema vandaan, 1tje van 24 of 25 en 32 dacht ik. Mijn enige vierkante komt bij de hebshop vandaan. Maar je zou gewoon bij de hema/blokker/action/ ikea kunnen kijken of ze wat leuks hebben!

Succes met het taartje voor je moeder, ik hoop dat ie dan nu wel omhoog komt!

@Mimi2: van dat vet wist ik ook niet eerst, inderdaad het staat niet in het recept. Maar je mmf scheurt dus inderdaad minder snel als je er crisco/vet door heen kneed!

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

15

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

die van de xenos die lekkern
en ik d8 die van de action zullen dan ook wel lekken
ik hoorde dat je ze eerst moest uit proberen door water erdoorheen te gooien
had ik gedaan en ze lekte allemaal bij xenos
dus nu d8 ik dan zal het bij action blokker hema enzo ook wel zijn
maar dat is dus bij jou niet zo begrijp ik vlindertjuh?

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

Nee hoor, die van de hema lekt absoluut niet!! Vind het zelf de fijnste springvorm die ik heb op moment (De rest zijn van blokker geloof ik, maar van me vader, maar ook geen probs mee qwa lekken hoor). Ik probeer ze ook nooit eerst met water... Als ze lekken jammer dan, das even tot het beslag wat er uit gelekt is gestold is en daarna ook niet meer.

Mijn blog + foto's van de gemaakte taarten en decoraties!! www.taartjeheerlijk.nl

17

Re: Jewel hoor OOK IK ga bakken :D

ik heb er nu 1 bij de Makro gekocht
hebben ze bij Hema ook kleinere springvormen
ik denk dat ik maar een kijkje moet gaan nemen daar hihihih