recept kaasbroodjes of puddingbroodjes (je kan alle varianten maken met dit recept zowel hartig als zoet)
500 gr patentbloem
25 gr gist vers
10 gr zout
10 gr suiker
30 gr boter
50 gr ei
220 gr ijswater
200 gr boter
Alle ingredienten zonder de boter in de kitchen aid
als het gemengd is direct uitzetten en 15 min in de koelkast
Daarna het deeg uitrollen tot een plak van 20 x 50 cm
Op de helft van deze plak de 200 gr boter gelijkmatig verdelen.
De plak dubbelvouwen en uitrollen tot 25 x 50 deze plak in drieen vouwen en een kwartslag draaien en nogmaals uitrollen en weer in drieen vouwen.
Hierna 30 min in de koelkast en weer uitrollen tot 25 x 50 en in drieen vouwen.
En weer in de koelkast.
Bij het uitrollen moet de openkant van de vouw naar je buik wijzen.
Als dit gedaan is kan je van alles van maken. (zoet)
Voor kaas meng je 200 gr oude kaas met de boter (op smaak brengen met peper zout sambal kerry shoarma kruiden maakt niet uit doe wat je lekker lijkt)Hiervan gebruik je de helft voor het deeg
Als je dit gedaan hebt volgje bovenstaand recept.
Voor de kaasbroodjes rol je het deeg uit tot een plak van 50 x 36 en smeer je 200 gr kaas boter mengsel erop en rol je de plak op en snij je er schijven van 2 cm dik van.
Deze leg je op bakpapier en laat je ongeveer 30 min rijzen op een warme plaats max 30 gr.(ze rijzen niet echt veel.)
Dan in de oven op 220 gr. Als je ze in de oven zet gooi je een beetje water op de bodem van de oven voor de vochtigheid.(dit is voor het rijzen en het beter gaar worden)
Als er iets niet duidelijkis zie ik het wel.
Een aantal dingen zijn voor mij vanzelfsprekend en voor jullie minder.
LET OP RECEPT IS VERANDERD 500 gr ei MOET 50 gr ZIJN
Als je zondigt zondig dan lekker