1

Onderwerp: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

hallo,

kan iemand mij vertellen of ik chocoladeganache ook kan bewaren? zo ja hoe?

gr Rosanne

2

Re: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

Ik heb je gerapporteerd, omdat dit geen ingezonden recept is, dit topic zal verplaatst moeten worden denk ik.

Verder kan je iets altijd wel een poosje bewaren, maar t ligt eraan hoe lang... Hoelang wil je het bewaren? Ik zou t nooit langer bewaren dan de houdsbaarheidsdatum van de slagroom, maar ik heb er sowieso geen ervaring mee.

3

Re: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

hallo sorry ik zat inderdaad net te kijken dat ik het verkeerd heb  geplaatst. ik zal mijn bericht verwjderen, bedankt voor je reactie

4

Re: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

Hoi Rosanne,

Je kunt je bericht niet zelf verwijderen, daar heb jij mij of een andere moderator bij nodig :D

Maar ik zal hem verplaatsen naar de rubriek waar hij thuishoort, Bakken en vullen!

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

Als je ganache goed gemaakt hebt kan je het zonder problemen 2 weken in de koelkast bewaren.
Mits deze goed koud staat 0-4gr.
De meeste koelkasten staan op biertemperatuur (8 gr ) maar dat is te warm.
Invriezen kan zondermeer.
Als je iets bewaardt creme ,ganache o.i.d. dan is het belangrijk dat er zo weing mogelijk lucht in de verpakking zit. Dus potten of bakjes zo vol mogelijk doen.

Als je zondigt zondig dan lekker

6

Re: ik heb hulp nodig!! Chocoganache

Omdat de slagroom gekookt wordt kun je het langer bewaren dan normaal. Dus precies zoals lang delftje zegtL 2 weken is geen probleem. Zorg dat je de chocolade er niet luchtig doorheen klopt. De lucht heeft een negatief effect op de houdbaarheid.
Je kunt nog een beetje boter toevoegen, hierdoor gaat de ganache mooi glanzen.

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl