1

Onderwerp: botercr

Hallo,

Deze vraag is allicht al eens gesteld, maar ik kan ze hier nergens vinden...
Als je botercr

I heart cupcakes

2 Laatst bewerkt door Ottolien (28-10-2009 13:01)

Re: botercr

Je botercreme toef wordt stijver van de koelkast ;)

Ik zou zeker niet meer poedersuiker erdoor gooien. Ik vind de 1:1 al veels te zoet. Maar de boter stijft op in de koekast (neemt zijn vaste vorm weer aan ).

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: botercr

ik ken dit recept niet. Lijkt me nogal veel water.
Ik ken wel 1:1 botercreme. Dus bv 100gram boter en 100 gram poedersuiker. Is ongetwijfeld minder zoet, maar niet echt lekker voor toefjes. (ik gebruik 'm alleen om af te smeren) Je kan misschien de mix van de hebshop proberen? Die vinden de meesten erg lekker!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: botercr

Ik heb stiekem wat valsgespeeld en er geen water doorgedaan want ik vond'm zo al zacht genoeg :) Er stond ook van reactie bij datie niet in de koelkast hoefde en dat dat er net zo gemakkelijk aan was! Allemaal niet waar dus, ik zal de "toefjes" eens spuiten en de cakejes in de koelkast zetten, eens zien wat dat geeft.

Erg bedankt!

Zijn de cakejes zo lang houdbaar denken jullie?

I heart cupcakes

5 Laatst bewerkt door Ottolien (28-10-2009 13:19)

Re: botercr

Ze hoeven niet in de koelkast hoor de toeven met boter.
Maar ze worden er wel harder en steviger van. Ik zelf zet ze niet in de koelkast. Ik gebruik wel altijd bbr van de mix, zoals ik al zei ik vind de 1:1 veels te zoet.

Ik was misschien niet zo heel duidelijk in mijn eerste reactie, te snel zeg maar ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

6

Re: botercr

In de koelkast worden de cakjes niet echt lekker van. Ook heb je dan zo'n harde hap botercreme die niet echt lekker is. Dus gewoon bewaren buiten de koelkast.
Ik vind de meringue botercreme erg lekker (misschien een ideetje voor de volgende keer).

7

Re: botercr

Haha, om het allemaal nog leuker te maken: ik had me zo druk gemaakt om de stevigheid van de cr

I heart cupcakes