Onderwerp: slagroom met chocola-vraagje
M'n zusje belde met het volgende probleem. Ze heeft al eens een taart met pure chocola gemaakt die prima lukte en nu probeerde ze het op dezelfde manier met witte chocola, maar dat is dus mislukt.
Wat heeft ze gedaan: De slagroom half stijf geklopt, cointreau en gesmolten chocola erbij en dan verder stijf slaan.
Met puur ging dat goed, maar met wit heeft ze nu klontjes. Ik heb het niet gezien, maar wat ik zelf bedacht heb is dat de chocola misschien te snel is afgekoeld of dat de slagroom is doorgeslagen. (De 2de is niet waarschijnlijk omdat ze het precies hetzelfde heeft gedaan als met de pure)
Ze wil het nu weg gooien en opnieuw beginnen, maar dat leek me zonde, dus ik dacht ik vraag eerst hier even of iemand nog iets kan bedenken als oplossing. Wat kan ze er nog wel van maken of kan ze het misschien nog goed krijgen? (Ik dacht zelf aan opwarmen, doorroeren, af laten koelen en opnieuw opslaan, maar ik weet eigenlijk niet of dat kan omdat de slagroom al stijf geslagen is geweest.)