Onderwerp: Ganache
Hoi
Ik ben, als beginneling, diverse dingen aan het proberen om eind november een taart te kunnen maken voor mijn dochter haar 1e verjaardag.
Nu had ik het weekend ganache gemaakt om te kijken hoe die afsmeert en uiteraard hoe deze smaakt.
Volgens het recept uit het boek van Cake Planet moest het een nacht in de koelkast voor je de taart ermee af kan smeren. Nou het was dus een harde homp de volgende ochtend die totaal niet smeerbaar was.
Nu las ik hier dat jullie deze ook over de taart heen gieten. Hoe gaat dat precies in zijn werk, laat je hem dan eerst helemaal af koelen en giet je t er dan over, moet je hem dan nog glad smeren na het gieten?
Ik heb nog 500 gr ingevroren. Is dit genoeg nog voor een taart van 20 cm te overgieten?
Mijn volgende vraag is; ik vond de marsepeinsmaak overheersen, de ganache proefde je ergens op de achtergrond. Heb ik dan te weinig ganache erop gedaan of blijf je dat houden, dat marsepein overheerst qua smaak?
Alvast bedankt voor het lezen van mijn bericht!
Groetjes, Wendy
het essentieële is onzichtbaar voor de ogen.