Als het een echt moscovisch recept is moet je zo maken.
Moscovisch is een koud beslag dwz dat de dooiers en het eiwit apart opgeslagen worden.
100gr bloem
25gr maizena
100gr boter
5 eieren
100gr suiker
iets zout
De eieren scheiden , de dooiers + helft van de suiker opslaan
Het eiwit +de helft van de suiket opslaan
De bloem en maizena zeven en hierdoor de boter in hele kleine stukjes. (boter in de vriezer en met een kaasrasp boven de bloem raspen.)
Dit moet je eigenlijk met 2 machines doen omdat je zowel het eiwit als de boter op moet slaan. Heb je er maar 1 dan met de dooiers beginnen.
Als ze allebei luchtig zijn een klein beetje van de dooiers bij het eiwit om het wat dunner te maken en dan de rest voorzichtig erbij mengen als het bijna door elkaar zit kan de bloem erbij.
Je kan met dit beslag diverse gevulde varianten maken omdat het wat steviger is als normaal beslag.
Je kan er geraspte chocolade, potpouri of rozijnen doormengen.
Het is best wel lastig als je dit voor de eerste keer doet maar door de boter is het net hele luchtige cake. :honger:
Als je zondigt zondig dan lekker