1

Onderwerp: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Ik ben bezig met mijn eerste stapeltaart en nu wilde ik deze vullen met Chocoladeganache maar ben nu aan het mixen, maar hij blijft super vloeibaar??

Hoort dit?? of doe ik iets fout?

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Af laten koelen tot kamertemperatuur?

3

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

ja, helemaal gedaan zoals het er staat....

4

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Je moet hem echt lang laten afkoelen, zeker 2,5 uur volgens mij..
Dan opkloppen met klopfix

5

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

zou het misschien helpen als ik het even in de koelkast zet?
Heb de mixer maar even uitgezet, er gebeurd echt niets...is helemaal vloeibaar..

een wanhopige baksters

6

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Joyce84 schreef:

Je moet hem echt lang laten afkoelen, zeker 2,5 uur volgens mij..
Dan opkloppen met klopfix

Kan ik ook iets anders gebruiken dan klopfix dat heb ik niet in huis?
het heeft zeker 2 uur staan afkoelen voor ik ging mixen

7

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Snel koud laten worden,desnoods even in de vriezer en dan nog een keer gaan kloppen,dan moet het lukken.

                        Succes,Monique

Carpe Diem !

8

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

super ga ik proberen!!

Echt een geweldig forum, echt heel erg bedankt voor alle snelle antwoorden!!

9

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Klopfix is niet echt nodig hoor.

Carpe Diem !

10

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Heel erg bedankt voor de goede tips!!

Het is gelukt!

11

Re: Help!! Chocoladeganache (spoed...)

Niet mixen, dan maak je er mousse of je krijgt allemaal luchtbellen. Je moet echt geduld hebben met dat afkoelen duurt erg lang.
Voordeel dat de winter eraan komt dan koelt het veel sneller af :D

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl