1

Onderwerp: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ik heb lemoncurd gemaakt volgens recept van deze site, maar pfoeh die is wel zuur hoor! Nu heb ik m gecombineerd met de limoenbavarois van deze site (die ik ook heel zuur vond) en ik vond het echt veel te zuur! Is het beter om lemoncurd met iets anders te combineren misschien?
Hij is verder wel goed gelukt, is lekker dik!

Gelukkig is dit nu weer mijn hobby!

2

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Lemon curd is ook heel erg zuur, zeker als je niet zo houdt van citroen. Het is wel heel goed te combineren met chocola, of andere hele zoete vullingen om het totaal wat minder zoet te maken.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

3

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

ik heb m ook gemaakt afgelopen week maar ik hou wel van bekketrekkers en vind het erg lekker geworden. ik ga er die mousse mee maken....lijkt me jummmmmieeee

Let them eat cake
http://annettes.tk/

4

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

of lekker als vulling in de cupcakes...jumiie jummie! :9 :9 :9

"Count your rainbows....not your thunderstorms...."

5

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ik vind de mango/passievrucht jam van Hero erg lekker ipv lemoncurd.
Die is ook fris maar niet zo zuur.

6

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Als hij te zuur is naar je smaak kun je slagroom (met suiker natuurlijk) bijna stijf kloppen en dan nog even door de lemoncurd roeren.
Word ie zoeter en romiger van.
Bij ons zijn ze er gek op!

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ja,lekker door de geklopte slagroom roeren,dan heb je dus lemonmousse!!!!

8

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ik gebruik de kant-en-klare, en die vind ik niet heel zuur hoor.
Wel een beetje, maar niet dat je mond zo erg raar gaat trekken ;)
Een paar schepjes door de botercreme (die is toch al erg zoet) is errug mjam :9

Mijn website: Presentaart

9

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ik vind het ook gewoon door de botercreme of als apart laagje bij vanillebc al heerlijk! :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Lemoncurd van de A.H is helemaal niet zuur en ook niet duur , ik geloof 1.19 per potje.
Ook haal ik vaak bramenjam bij de boer.
En banketbakkerroompoeder bij de bakker, hier kost het 4.80 voor een kilo.
En super lekker.

groetjes Christel

11

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Ik heb ook de lemoncurd van het recept van de site gemaakt en ik vindt hem helemaal niet zuur. Eerder fris-zoet. Verschil in smaak?
Ik doe vaak een dun laagje lemon curd en een laag aardbeien mousse, heeerlijk!!!!

12

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

slagroom en kwark 1:1 met een dun laagje lemoncurd, hemels! ;)

13

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Als je er zo van proeft, dan vind ik het ook behoorlijk zuur. Maar in combinatie met het zoete van fondant vind ik het heel erg lekker.

Groetjes, Elly

14

Re: lemoncurd lastig te coimbineren en wel erg zuur!

Als je het dus door de botercreme doet, is het erg lekker om er bijvoorbeeld bosvruchten ofzo bij te doen, en dan een laagje bosvruchtenjam :9

Mijn website: Presentaart