Onderwerp: [HOW TO] struktuurmatten
Hoi,
zoals beloofd een stukje over de structuurmatten. Ik ben er nog mee aan het stoeien, het valt me nog niet mee om de print echt egaal te krijgen en zeker niet om 'm ook nog eens recht op de taart te krijgen. Na veel lezen en tips lukte het me zo het beste. NB dit kan alleen met die stijvere, "goedkopere" matten, de graceful vines en floral fantasy zijn van siliconen gemaakt en dus flexibel, en dan gaat dit misschien niet? UPDATE: ook met deze matten werkt deze manier prima! Je moet alleen de mat iets meer ondersteunen.
* ikea-bureauonderlegger om de marsepein op uit te rollen (deze http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/66703500 )
* marsepein smoothen
* marsepeinoppervlak licht inwrijven met crisco (of je mat maar dat vond ik meer zooi geven)
* mat erop leggen en met de hand voorzichtig een beetje "vast" drukken
* 1 x stevig met de roller eroverheen
* daarna met de roller stevig eroverheen wrijven/schuiven, dus niet rollen
* mat erop laten en je ikeamat omdraaien (de structuurmat komt nu onder te liggen)
* de mat omkeren en zo de lap op je taart kiepen
* voorzichtig afwerken
Misschien zijn er veel makkelijker manieren hoor, maar zo lukte het mij. Aanvullingen zijn van harte welkom!!!
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***