Hoi.
Mijn biscuitcake zakt ook altijd in. Voorheen was het denk ik niet luchtig genoeg, want ik gebruikte niet de gardes, maar de deeghaken van de mixer.
En nu weet ik t even niet. Moet ik echt 10 minuten op de hoogste stand van mijn hema mixer luchtig kloppen met de gardes? Wat ik vind het na 1 min eigenlijk al stevig, maar ben toch maar braaf doorgegaan tot 5 min.
Daarna heb ik het in mijn combimagnetron oven gedaan die ik op 140 graden had voorverwarmd. Vervolgens 40 min op 180 graden gedaan, dan warmt ie langzaam op als t goed is :-)
En ik zag hem ook super mooi worden en hoog, maar toen ik hem uit de oven haalde was hij ingezakt. Moet ik de cake in de oven laten staan met deur dicht, of met deur open eigenlijk? (Ik kan niet door het deurtje kijken als de oven uit is, dan is t lampje uit, dus ik kan niks zien).
En ik gebruik gewoon een ringvorm.
Biscuitmix van maakjetaart.nl
Eieren verwarm ik niet voor, maar zijn op kamertemperatuur (wat bij mij 23 graden is)
Ik heb een samsung combi magnetron, die ronddraait.
Iemand enig idee waar t aan ligt? Toch die 10 minuten luchtig kloppen?