1

Onderwerp: merinquebotercrema

de site van tartacadabra doet het bij mij niet :(
Wie heeft toevallig het recept van de merinquebotercreme opgeslagen?

2

Re: merinquebotercrema

eiwit =2x suiker=2x boter (of meer)
Dus eiwit wegen, 2x zoveel suiker en 2x zoveel boter.
Als ik het voor dijkjes en afsmeren gebruik dan doe ik 3x zoveel boter dan is het wat steviger, voor toefen op een CC is 2x boter denk ik lekkerder.
Eiwit met de suiker au bain Marie verwarmen totdat de suiker helemaal is opgelost en het heet is, daarna onder de mixer zetten en op hoge snelheid opkloppen totdat het piekig is, dan vlok voor vlok de boter erin doen op lage snelheid, smaakje erbij (vanille / citroen / what ever) en nog even op hoge snelheid kloppen.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: merinquebotercrema

Hoi Machteld

Wellicht heb je hier wat aan.
http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc

Groetjes, Wilma

4

Re: merinquebotercrema

het klassieke recept hiervan is
1 deel eiwit
2 delen suiker
3 delen boter (best van meer dan 80% vetgehalte)

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

5 Laatst bewerkt door Poortje (11-10-2009 14:25)

Re: merinquebotercrema

wilmabrouwer27 schreef:

Hoi Machteld

Wellicht heb je hier wat aan.
http://www.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc

Die echt heel lekker!
Ik lust gewoone botercreme niet, dat vinden wij hier heel vies.
Maar deze smaakt niet als boter