1

Onderwerp: Hoge choco biscuit

Geen heel bijzonder recept maar ik wou een chocoladetaart maken maar half slapend heb ik het recept verkeerd gemaakt maar ik had wel ineens een heel hoog kapsel (7,5 cm) dus ik zet het recept maar hier neer omdat ik weet dat vele er toch moeite mee hebben om zonder de mix een goed hoge taart te krijgen.

190 gr bloem
3 eieren
180 gr suiker
half glas melk
zakje bakpoeder
beetje backingsoda (geen idee waarom ik dat erin deed haha)
vanillie suiker
snufje zout
100 gr chocolade


Zoals je ziet was ik dus gewoon de boter vergeten

----------------------

Eieren op kamertemperatuur 10 min samen met de suiker mixen.
choco smelten (ik gebruik magnetron) en samen met de melk doen en zout toevoegen.

Choco mengsel in de eieren gieten, bloem en bakpoeder erboven zeven en voorzichtig alles door elkaar scheppen en in een 22cm vorm doen

Beginnen met 10 min. op 140 graden, dan 10 min op 160 en daarna weer 15 min op 180 graden (ik had uiteindelijk toch 5 min langer nodig omdat de sateprikker er nog niet droog uit kwam)

Resultaat:

http://img5.imageshack.us/img5/1354/sv301877.jpg

2

Re: Hoge choco biscuit

Ben wel benieuwd naar de Smaak !!

Grtjss

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

3

Re: Hoge choco biscuit

10taart schreef:

Ben wel benieuwd naar de Smaak !!

Grtjss

ja zacht en luchtig zoals een gewoon kapsel maar toch met een lekker chocolade smaakje

4

Re: Hoge choco biscuit

Okey, ik ga hem bewaren !!

Grtjss

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

5

Re: Hoge choco biscuit

half slapend een nieuw recept ontdekt hihi... maarre je chcocoladekapsel ziet er supergoed uit! Ik heb 2 vraagjes:

-hoeveel ml is een half glas melk?
-de structuur van de biscuit vanbinnen is die fijn?

6

Re: Hoge choco biscuit

Sofia schreef:

half slapend een nieuw recept ontdekt hihi... maarre je chcocoladekapsel ziet er supergoed uit! Ik heb 2 vraagjes:

-hoeveel ml is een half glas melk?
-de structuur van de biscuit vanbinnen is die fijn?

je geen idee hoeveel ml dat is maar als je gewoon een glas hebt, bv een cola glas dan de helft melk in doen, mijn glazen zijn wat groter dan normale long drink glazen dus maakt niet uit of het precies het zelfde.

Ik heb niet veel kunnen proeven maar de stuctuur is heel fijn net als een gewoon kapsel alleen met een choco smaakje erbij. ik ga het is een keer zonder choco proberen, kijken of ik dan nog zo een hoog kapsel krijg

7

Re: Hoge choco biscuit

Je hebt me niet echt antwoord gegeven hihi... eehm... een cola-glas: ik heb er geen. Ik heb net de inhoud gemeten van mijn longdrinkglas; dat is 250 ml. Gaat er in het cola-glas ongeveer 300 ml in? Kan ik dan uitgaan van 150 ml??

Excuses als ik lastig ben. :+

8

Re: Hoge choco biscuit

Sofia schreef:

Je hebt me niet echt antwoord gegeven hihi... eehm... een cola-glas: ik heb er geen. Ik heb net de inhoud gemeten van mijn longdrinkglas; dat is 250 ml. Gaat er in het cola-glas ongeveer 300 ml in? Kan ik dan uitgaan van 150 ml??

Excuses als ik lastig ben. :+

ja 150ml zou goed zijn hoor

9

Re: Hoge choco biscuit

Dank je wel voor je antwoord. Ik heb vandaag baksoda gehaald; ik ga dit recept zeker uitproberen.

10

Re: Hoge choco biscuit

laten weten he sofia of die van jou ook zo hoog is geworden he, met fotoke meschien?? :-)

11

Re: Hoge choco biscuit

Hoi evelien, ik heb jou recept vanmiddag geprobeerd en ik dacht eerst... ooh dit gaat niks worden, want het beslag was best vloeibaar. Maar in de oven werd ie steeds hoger en hoger ( ik heb echt een vreugde dansje gemaakt in de keuken.) Na 50 min. was ie klaar en misschien wel 10 cm hoog! maar op het laatst zakte hij toch een stuk maar toch is ie nog 7 en een half cm. Ben er heel blij mee, dank voor je recept.

groetjes...

12

Re: Hoge choco biscuit

cuppy cake schreef:

Hoi evelien, ik heb jou recept vanmiddag geprobeerd en ik dacht eerst... ooh dit gaat niks worden, want het beslag was best vloeibaar. Maar in de oven werd ie steeds hoger en hoger ( ik heb echt een vreugde dansje gemaakt in de keuken.) Na 50 min. was ie klaar en misschien wel 10 cm hoog! maar op het laatst zakte hij toch een stuk maar toch is ie nog 7 en een half cm. Ben er heel blij mee, dank voor je recept.

groetjes...

gelukkig! en 7,5 cm is ook heel hoog want daarna ga je het ook nog vullen en dan heb je helemaal een super hoge taart. laat even weten hoe die smaakt want ik heb er niet veel van kunnen eten