1

Onderwerp: nieuw en vol met vragen

hallo allemaal,

ik ben 19 jaar, studeer fulltime en ik geef leiding bij de scouting.
ik ben al een tijdje 'taartenbakker', ik heb 2 boeken van nigella lawson, en het 500 vlaaien boekje.
ik ben begonnen met versieren omdat ik taarten met slagroom of schuim aan de bovenkant saai vond. dus k ging ze versieren met chocolade, beetje zoeken op internet kwam ik bij fondant.
ik woon samen met mijn ouders, dus veel taarten kan ik niet bakken.

ik ben al een jaar bezig met fondant heel amaturistisch hoor!
dus ik heb wat vragen:

als ik fondant uitrol blijft het aan alles plakken, ik heb ergens iets over poedersuiker en zonnebloem olie gelezen, hoeveel moet er dan op het keukenblad??

als ik de fondant over mijn taart doe, heb ik fondant over in de hoeken, kan ik dit voorkomen???

mijn fondant scheurt heel snel.

buiten botercreme is er iets anders om je taart mee af te smeren.

wat is de meerwaarde van marsmellow fondant? en hoe maak je het?

ik ben op zoek naar een bolvormig taart vorm voor borstentaarten ofiets.

nou dat waren mijn vragen,
alvast bedankt en mijn complimenten voor de mooie taarten van jullie

Re: nieuw en vol met vragen

hoihoi,

dit is toch echt een voorstel rubriek, dus vragen kun je beter stellen in de daarbij behorende topics. als weet ik zo dat als je de FAQ doorleest en dan eventueel de zoekfunctie bovenin de balk nog gebruikt (bijna) al je vragen al beantwoord zullen zijn.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: nieuw en vol met vragen

You came to the right place!  Alle antwoorden op je vragne zijn hier te vinden. Normaal vewijs ik mensen altijd heel streng door naar de zoekmachine ( ;) ), maar vooruit, ik heb een minuutje over :lol:, dus:



* Je kunt je werkblad heeel lichtjes insmeren met crisco ( da's een plantaardig wit vet, te krijgen in de webshop - zie menu links ;) ) en ook wel in sommige toko's. poedersuiker wil ook wel lukken, steeds blijven herhalen en proberen of je lap nog wel los ligt. Ergens in de howto's staat volgens mij ook nog wel een filmpje van hoe dat kan. Bij fondant werk ik zelf het liefst met maizena tegen het plakken, op dezelfdde manier als met poedersuiker: gewoon uitproberen wat je zelf het fijnst vind! :Y


* In de rubriek Sjablonen, patronen en Howto's vind je een heel duidelijk filmpje van onze eigen Keetie hier van het forum, maar op youtube zijn ook veel engelstalige filmpjes te vinden die je dat duielijk laten zien.


* Dat klinkt alsof je je fondant niet genoeg gekneed hebt van tevoren. Echt minstens twee minuten lang goed doorkneden voordat je gaat rollen, en dat dan ook niet te dun!

* Je kunt je taart met vanalles afsmeren: abrikozenjam ( even zeven om de tukjes eruit te halen, nutella, chocpasta. Slagroom schijnt met marsepein ook te kunnen, maar is bij fondant geen goed idee omdat het vocht dan de suiker aantast en laat 'smelten"


*De meerwaarde van MMF is dat je het relatief gemakkelijk zelf kunt maken en dat het dan gewoon het goedkoopst is. Verder is het ook heel erg lekker :9 Recept staat hiernaast bij de... recepten ;)

* Voor een bolvorm kun je goed de Blanda -serie van Ikea gebruiken, bij Action schijnen ze ook zoiets te hebben.


Maarrrrr.... ik raad je echt aan om eens een paar avonden ( weken? ;) ) hier op het forum alles heel goed te bekijken en door te lezen: dan zul je echt een heel eind komen!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: nieuw en vol met vragen

:lol: Aan Tirza's reageertijd zie ik dat ik gewoon een kwartier aan het typen geweest ben! Nu weet ik weer waarom ik altijd naar de zoekfunctie doorverwijs :S ;)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: nieuw en vol met vragen

:lol:

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: nieuw en vol met vragen

jullie zijn geweldig, ik ben nu een beetje alles aant lezen. super interesant!!