1

Onderwerp: buiscuit sponzig en kruimelig

hoihoi
ik ben vandaag pas begonnen met het bakken van mijn kapsel
de mix uit de webshop met de ronde vorm van 25 cm van wilton
netjes gedaan wat op de verpakking staat
na 35 min geprikt en was nog een beetje nat
na 5 min nog eens geprikt en toen was de prikker droog
uit de oven gehaald en even laten afkoelen
toen omgedraait en verder uit de vorm laten afkoelen
hij was wel mooi hoog en een mooie bruine kleur
ik wilde hem doorsnijden wat op het oog goed leek te gaan
maar toen ik de ene helft eraf haalde bleek dat hij erg kruimelig was
is dat normaal?
de andere helft ook nog eens doorgesneden
ben toen gaan vullen met botercreme uit de webshop
eerst gesmeerd met een dun laagje bebogeen daarop de botercreme
de tweede laag met een dun laagje chocopasta en daarop slagroom
de bovenste laag erop en afgesmeerd met botercreme
nu staat hij in de koelkast om morgen bekleed te worden met fondant
is er iets wat ik de volgende keer moet doen om hem minder kruimeliger en sponziger te krijgen?
overigens voelde hij niet vet ofzo aan  maar je hoorde een beetje het geluid alsof je een spons uitknijpt
bedankt alvast
groetjes ceciel

*het leven is net een koekjespot...
...voor je het weet is hij leeg*

Re: buiscuit sponzig en kruimelig

Hoi,
Ik laat mijn kapsel altijd een nacht staan, zo'n 24 uur verpakt in plasticfolie voordat ik hem ga gebruiken. Werkt veel fijner, hij kruimelt niet meer zo. Als ie namelijk heel vers is dan kruimelt hij heel erg en is het wat moeilijker om ermee te werken. Kan ook geen kwaad, een nachtje laten staan. Als je kapsel bewaren intyped bij de zoekfunctie krijg je allemaal topics erover.
Succes met je volgende kapsel.

Groetjes,
Josien

Re: buiscuit sponzig en kruimelig

ik denk idd dat hij te vers was. je moet hem echt goed af laten koelen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: buiscuit sponzig en kruimelig

Ik doe de kapsels altijd een nachtje in de vriezer.

Groetjes, Elly

5

Re: buiscuit sponzig en kruimelig

oke bedankt voor jullie antwoorden
ik heb net weer even een half uurtje door de zoekfunctie gelezen haha
ik had mijn kapsel wel goed laten afkoelen
heeft zeker 2,5 uurtjes op het aanrecht gestaan
maar goed ik ben nooit te oud om te leren haha
en dan nog wat
voor donderdag staat er nog een taartje op de planning
ik zou die morgen dus wel al kunnen bakken 
en woensdag uit de vriezer halen en dan snijden vullen afstrijken en bekleden?
groetjes ceciel

*het leven is net een koekjespot...
...voor je het weet is hij leeg*

6

Re: buiscuit sponzig en kruimelig

ceciel25 schreef:

oke bedankt voor jullie antwoorden
ik heb net weer even een half uurtje door de zoekfunctie gelezen haha
ik had mijn kapsel wel goed laten afkoelen
heeft zeker 2,5 uurtjes op het aanrecht gestaan
maar goed ik ben nooit te oud om te leren haha
en dan nog wat
voor donderdag staat er nog een taartje op de planning
ik zou die morgen dus wel al kunnen bakken 
en woensdag uit de vriezer halen en dan snijden vullen afstrijken en bekleden?
groetjes ceciel

Ja dat kan heel goed

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.