Onderwerp: buiscuit sponzig en kruimelig
hoihoi
ik ben vandaag pas begonnen met het bakken van mijn kapsel
de mix uit de webshop met de ronde vorm van 25 cm van wilton
netjes gedaan wat op de verpakking staat
na 35 min geprikt en was nog een beetje nat
na 5 min nog eens geprikt en toen was de prikker droog
uit de oven gehaald en even laten afkoelen
toen omgedraait en verder uit de vorm laten afkoelen
hij was wel mooi hoog en een mooie bruine kleur
ik wilde hem doorsnijden wat op het oog goed leek te gaan
maar toen ik de ene helft eraf haalde bleek dat hij erg kruimelig was
is dat normaal?
de andere helft ook nog eens doorgesneden
ben toen gaan vullen met botercreme uit de webshop
eerst gesmeerd met een dun laagje bebogeen daarop de botercreme
de tweede laag met een dun laagje chocopasta en daarop slagroom
de bovenste laag erop en afgesmeerd met botercreme
nu staat hij in de koelkast om morgen bekleed te worden met fondant
is er iets wat ik de volgende keer moet doen om hem minder kruimeliger en sponziger te krijgen?
overigens voelde hij niet vet ofzo aan maar je hoorde een beetje het geluid alsof je een spons uitknijpt
bedankt alvast
groetjes ceciel
...voor je het weet is hij leeg*