1

Onderwerp: chocolade kapsel.?

Ik heb al gezocht met de zoekfunctie, maar kon het niet vinden.
Dus maar op de gok gedaan.
Momenteel heb ik een chocolade kapsel in de oven staan te bakken.
Voor 24 cm heb ik 5 eieren gebruikt 125 gr bloem 25 gram maizena. 150 gr suiker en een beetje zout.
nu mijn probleem.
Hoeveel cacau moet er door zodat je een lekkere chocolade smaak en kleur krijgt?
Ik mijn moeder gebeld en die dacht 30 gram, dus geprobeerd maar vond het nog veel te licht. en heb er dus 20 gram bij gedaan. Totaal dus 50 gram.
Maar nou is de hoeveelheid wat nog maar in het blik zit wel erg weinig.
Heb het gevoel dat ik het niet meer voor mijn verjaardags taart kan gaan gebruiken.
En waar doen jullie het door? Eigenlijk in dat opzicht een "mis"baksel.
Ik heb nu de cacau door de bloem ed gedaan en alles er in 1x doorgespateld.

Hoop dat mijn probleem een beetje duidelijk is.

Groetjes Jesni.

2

Re: chocolade kapsel.?

Ik heb het met eigengemaakte biscuit nooit gedaan, maar met de mis doe ik er per 5 eieren 1 reep ( 100 g) gesmolten chocolade door: heerlijk!!!

Dan is de kleur van het beslag nog best heel locht, maar als ie gebakken is is ie helemaal top ?

Ik zou het tegen het einde van de mixtijd van je eieren toevoegen en nog zo'n drie, vier minuttjes meemixen en dan gaan spatelen. :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: chocolade kapsel.?

Nou zo juist een frisbi uit de oven gehaald :lol:
Hij is iets je pietsje meer als 3cm geworden en klinkt heel stevig. Als ik hem aan 1 kant op til komt de rest mee.
Dat word nieuwe bakken.
Gelukkig nog een restje mbotercreme in de diepvries staan, dus voor vanavond bij de koffie geen probleem.

Toch maar gewone bakken.

Groetjes jesni.

Re: chocolade kapsel.?

jesni schreef:

Nou zo juist een frisbi uit de oven gehaald :lol:
Hij is iets je pietsje meer als 3cm geworden en klinkt heel stevig. Als ik hem aan 1 kant op til komt de rest mee.
Dat word nieuwe bakken.
Gelukkig nog een restje mbotercreme in de diepvries staan, dus voor vanavond bij de koffie geen probleem.

Toch maar gewone bakken.

Groetjes jesni.

http://hondenhuys.nl/forumsmilies/s298.gif

http://hondenhuys.nl/forumsmilies/eetze.gif

Arnhems Meisje 2008

5

Re: chocolade kapsel.?

Voor een volgende keer: met de biscuitmix is 40 gr. cacao, 25 gr. poedersuiker en 1 eierdooier op 330 gr. mix een goede verhouding. Heb ik ook van het forum en laatst uitgeprobeerd. Smaakte goed. Maar ik weet niet hoe dat is met zelfgemaakt beslag.

P.S. Ik weet niet hoe het weer bij jullie is, maar hier is het mooi frisbee-weer, hoor :lol: !

"Ik weet het zeker...........denk ik!"

6

Re: chocolade kapsel.?

Bij zelf gemaakt moet 1/5de deel van de bloem cocao worden. Dus niet extra naast de bloem enzo want dan krijg je een frisbee ;) dan is de verhouding niet meer goed. 
Chocobiscuit is altijd lichter als chocolade cake.. met cake krijg je de echte mooi donker bruin.  Ipv biscuit mssn een idee om cake te bakken als je de donker kleur wil.
Oh en 9 van de 10 keer heb je meer beslag nodig met choco biscuit.

7

Re: chocolade kapsel.?

Bedankt voor jullie reactie's. En tips.
Misschien dat ik het vanmiddag nog een keer probeer. Ik heb er niet veel zien in. de kids zijn niet helemaal fit. Heb mijn handen er vol aan.
De verjaardag van morgen gaat ook niet door en het stapeltaartje wat ik wilde proberen dus ook niet.

Maar goed gelukkig het is hier ook stralend weer.
Dus dat frisbi