1

Onderwerp: waarom fondant met tylose laten rusten?

Ik lees in alle tips dat wanneer je tylose door je fondant doet, dat je die moet laten rusten.
Het probleem bij mij is dat ik dan geen mooie boetseersels krijg.
Als ik dan een randje heb krijg ik die niet meer klad gestreken.
Voor bloemen en dergelijke is het wel weer handig, dan moet het juist stug zijn.
Als ik nu ga boetseren doe ik de tylose erdoor en maak de boetseersel en dan laat ik het uitharden, of is dat niet goed?

Groetjes
Kim

groetjes,
Kim

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

Volgens mij had ik deze bij decoreren moeten zetten :o

groetjes,
Kim

3

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

Hoi Kim,
Ik laat het nooit rusten :o en ga meteen boetseren.
Tot nu toe geen problemen gehad.

Hoop dat je er iets aan hebt. ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

ik gebruik ook tylose en dat laat ik ooit nooit rusten, hoogstens 10 min. Ik denk dat de verwarring te maken heeft met traganthgom, dat is de natuurlijke variant en die moet je wel laten rusten, die werkt namelijk niet direct.

en idd, dit past beter bij bekleden.... tenzij jij je taarten bekleedt met fondant met tylose... :S ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

met marsepein moet je die ook even laten rusten, bij fondant is het niet nodig die droogt van zich zelf al sneller.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

tipsytaartje schreef:

en idd, dit past beter bij bekleden.... tenzij jij je taarten bekleedt met fondant met tylose... :S ;)

Decoreren !!
:D :D

groetjes,
Kim

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

taartentrien schreef:
tipsytaartje schreef:

en idd, dit past beter bij bekleden.... tenzij jij je taarten bekleedt met fondant met tylose... :S ;)

Decoreren !!
:D :D

pfiew....  ;)

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8

Re: waarom fondant met tylose laten rusten?

Ik laat fondant met tylose ook nooit rusten, anders heb ik een keiharde bal waar ik niks meer mee kan.