1

Onderwerp: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

Nu ga ik binnenkort mijn eerste 'echte' taart maken.

Dit moet het zo'n beetje worden:
Chocolade bicuit (uit de webwinkel) gevuld met

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

2

Re: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

:Y dat kan!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3

Re: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

Tom Poes schreef:

:Y dat kan!

Echt waar? Ik had juist begrepen dat de slagroom in de ganache voor problemen zorgde met fondant... :think: Maar dat weet ik niet uit eigen ervaring :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

Et kan echt.. ik heb de ganache iets opgeklopt voor gebruik ging oke.. niet een super strak taart geworden.
Als je echt veilig wil zijn dan maar gewoon de 1 op 1 botercreme. 
En ja met eerste taarten mag je altijd wat fouten maken

5

Re: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

hmm, dan toch maar de botercreme.. want ik wil een strakke taart! (haha, zei ze dapper voordat ze begon...)
Ik zag trouwens een filmpje op youtube waarin er echt een piepklein laagje op zat, je kon gewoon de taart erdoorheen zien... kijk, dan is het geen probleem, want dan proef je het haast niet.
Ik dacht dat er een behoorlijke laag op moest namelijk.
toch?

Hmmm, bleekselderij...
www.taartvancorinne.nl

6

Re: ganache om af te smeren onder laag fondant, kan dat??

In het boek Planet Cake doen ze niet anders en die zijn echt s

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag