Hier even het recept voor Cream Caramel:
250 gram witte kristalsuiker
250 gram slagroom(let op grammen!)
60 gram roomboter(kamertemp)
Zet de slagroom op het vuur en verwarm deze tot aan de kook,blijf roeren ,als ze kookt, op laag pitje zetten.
Pan met dikke bodem helft van suiker in de pan en rustig laten smelten,niet te hoog vuur en erbij blijven,voeg steeds wat suiker toe totdat alles gesmolten is en je geen kristalen meer zit,de kleur is nu lichtbruin,neem de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde een klein deel van de room toe,niet panieken,want het ziet er niet uit, blijven roeren en room toevoegentotdat alles is toegevoegd,blijven roeren en als het niet meer bruist,terug op een laag vuurtje totdat er geen brokken etc. meer in zitten,maar de saus een dikke gladde mengsel is geworden,nu haal je het van het vuur af en blijf nog even roeren,zet weg op een rooster en laat afkoelen to lauw warmvoeg nu de roomboter in stukjes toe,en roer deze door het mengsel totdat ze zijn opgenomen.
Deze caramel kun je gebruiken in vullingen,ijs,toetjes,in chocolade cups,in cupcakes spuiten,mengen met slagroom of botercreme!!!
Succes
Groetjes Darlene