Onderwerp: Ganache
Ben nu ganache aan het maken maar het is super vloeibaar, weet niet of dit de bedoeling is.
Heb er nog nooit mee gewerkt
Moet ik dat eerst wat af laten koelen?
Kan iemand mij helpen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Ganache
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ben nu ganache aan het maken maar het is super vloeibaar, weet niet of dit de bedoeling is.
Heb er nog nooit mee gewerkt
Moet ik dat eerst wat af laten koelen?
Kan iemand mij helpen?
Moet ik dat eerst wat af laten koelen?
Je moet het zelfs helemaal laten afkoelen - niet in de koelkast - af en toe roeren om te zien of het nog vloeibaar genoeg is om te gieten.
Succes!
Was al bang dat ik het verkeerd gedaan had.
Het wordt al iets dikker gelukkig.
Hoop dat het lukt.
Heb een vulling van bananenmousse gepakt en een laag met chocomousse met bokkenpootjes.
Hoop dat de Ganache gaat lukken.
Nee hoor, gewoon een kwestie van geduld
Dank je wel!
Zal iets laten weten of het gelukt is.
Ik denk toch dat ik iets fout heb gedaan, want de ganache moet dik worden.
Het is iets dikker geworden, maar lijkt meer op een dikke chocolade saus.
En hard wordt het dus niet.
Maar het is een mooie geworden.
Het ligt misschien ook aan het weer, onweer in de lucht hier volgens mij.
Krijg zelfs de slagroom niet echt stijf geklopt en de keer daar voor was het aan het schiften.
De foto staat bij mijn album.
Je moet het zelfs helemaal laten afkoelen - niet in de koelkast -
Waarom mag dat niet in de koelkast afkoelen?
Ik heb die ook de laatste keer dat ik hem maakte, in de koelkast laten afkoelen. Gaat sneller. En dan wordt ie ook wat sneller dikker vind ik.
Ik denk toch dat ik iets fout heb gedaan, want de ganache moet dik worden.
Het is iets dikker geworden, maar lijkt meer op een dikke chocolade saus.
En hard wordt het dus niet.
Dat klopt, ganache hoort ook helemaal niet hard te worden: als je de howto van Jose ziet dan zie dat ie lijkt op.... dikke chocolade saus!
@ Yvonnahenna: ik vind dat ie in de koelkast TE dik wordt om te gieten, en dat wil ik dus niet Om als vulling te gebruiken is het geen probleem
Ah zo. Pfiew. ik dacht al dat ie dan niet goed werd
Ik heb inderdaad wel elke 10min. even geroerd, en gekeken hoe dik het was. Want ik had em snel-snel nodig. Ook om te gieten. Dus moest snel wat afgekoeld zijn, maar niet te Gelukkig is het allemaal prima gegaan.
Volgende kker moet ik me ook echt aan het recept houden en niet al wat chocolade gewoon zo in mijn mond stoppen.
Misschien dat ie daarom iets te dun was. Hihi.
Maar het was super lekker!!
Hier is ie dan, ga proberen om de foto er op te zetten.
Een beetje saaie versiering maar ik wist niet of het ging om er iets van marsepein op te leggen ivm het smelten misschien.
Ziet er lekker uit! Leuk gedaan met de versieringen.
Ik had er toen aardbeien opgelegd.
Dat was eigenlijk mijn bedoeling, maar degene waar de taart voor was, is allergisch voor aardbei en verschillende andere soorten fruit.
Dus dat risico zal ik maar niet lopen dat er net fruit in zit waar ze niet tegen kan.
En banaan wist ik dat ze wel mocht, maar dat verkleurt bovenop de taart vandaar maar wat sober gelaten.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Ganache
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.