1

Onderwerp: Ganache

Ben nu ganache aan het maken maar het is super vloeibaar, weet niet of dit de bedoeling is.
Heb er nog nooit mee gewerkt
Moet ik dat eerst wat af laten koelen?
Kan iemand mij helpen?

2 Laatst bewerkt door Adrienne (27-08-2009 11:04)

Re: Ganache

mirjan schreef:

Moet ik dat eerst wat af laten koelen?

:Y Je moet het zelfs  helemaal laten afkoelen - niet in de koelkast - af en toe roeren om te zien of het nog vloeibaar genoeg is om te gieten. :)

Succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Ganache

Was al bang dat ik het verkeerd gedaan had.
Het wordt al iets dikker gelukkig.
Hoop dat het lukt.
Heb een vulling van bananenmousse gepakt en een laag met chocomousse met bokkenpootjes.
Hoop dat de Ganache gaat lukken.

4

Re: Ganache

Nee hoor, gewoon een kwestie van geduld :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: Ganache

Dank je wel!
Zal iets laten weten of het gelukt is.

6

Re: Ganache

Ik denk toch dat ik iets fout heb gedaan, want de ganache moet dik worden.
Het is iets dikker geworden, maar lijkt meer op een dikke chocolade saus.
En hard wordt het dus niet.
Maar het is een mooie geworden.
Het ligt misschien ook aan het weer, onweer in de lucht hier volgens mij.
Krijg zelfs de slagroom niet echt stijf geklopt en de keer daar voor was het aan het schiften.
De foto staat bij mijn album.

7

Re: Ganache

Adrienne schreef:

Je moet het zelfs  helemaal laten afkoelen - niet in de koelkast -

Waarom mag dat niet in de koelkast afkoelen?

Ik heb die ook de laatste keer dat ik hem maakte, in de koelkast laten afkoelen. Gaat sneller. En dan wordt ie ook wat sneller dikker vind ik.

Groetjes Yvon

8

Re: Ganache

mirjan schreef:

Ik denk toch dat ik iets fout heb gedaan, want de ganache moet dik worden.
Het is iets dikker geworden, maar lijkt meer op een dikke chocolade saus.
En hard wordt het dus niet.

Dat klopt, ganache hoort ook helemaal niet hard te worden: als je de howto van Jose ziet dan zie dat ie lijkt op.... dikke chocolade saus! ;)

@ Yvonnahenna: ik vind dat ie in de koelkast TE dik wordt om te gieten, en dat wil ik dus niet :) Om als vulling te gebruiken is het geen probleem :)

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

9

Re: Ganache

Ah zo. Pfiew. ik dacht al dat ie dan niet goed werd :o

Ik heb inderdaad wel elke 10min. even geroerd, en gekeken hoe dik het was. Want ik had em snel-snel nodig. Ook om te gieten. Dus moest snel wat afgekoeld zijn, maar niet te :lol: Gelukkig is het allemaal prima gegaan.

Groetjes Yvon

10

Re: Ganache

Volgende kker moet ik me ook echt aan het recept houden en niet al wat chocolade gewoon zo in mijn mond stoppen.
Misschien dat ie daarom iets te dun was. Hihi.
Maar het was super lekker!!

11 Laatst bewerkt door mirjan (28-08-2009 10:19)

Re: Ganache

Hier is ie dan, ga proberen om de foto er op te zetten.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QQ4Q3FNY.jpg
Een beetje saaie versiering maar ik wist niet of het ging om er iets van marsepein op te leggen ivm het smelten misschien.

12

Re: Ganache

Ziet er lekker uit! Leuk gedaan met de versieringen.

Ik had er toen aardbeien opgelegd.

Groetjes Yvon

13

Re: Ganache

Dat was eigenlijk mijn bedoeling, maar degene waar de taart voor was, is allergisch voor aardbei en verschillende andere soorten fruit.
Dus dat risico zal ik maar niet lopen dat er net fruit in zit waar ze niet tegen kan.
En banaan wist ik dat ze wel mocht, maar dat verkleurt bovenop de taart vandaar maar wat sober gelaten.