1

Onderwerp: Marsepein > fondant uit de sugargun

Eindelijk gaat het goed mijn sugargun, maar er is wel verschil hoe marsepein of fondant er uit komt. Fondant komt er mooi glad uit en marsepein is een beetje losser. Ik kneed het goed door, trek niet aan de gun, maar laat de sliert rustig lopen. Natuurlijk is de structuur verschillend, maar volgens mij kan het beter.
Kan iemand mij een tip geven wat ik moet doen om de marsepein er niet zo korrelig uit te laten zien? Nu breken de sliertjes ook heel snel.

Zie hieronder het verschil.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HDN8UFS3-D.jpg

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

Re: Marsepein > fondant uit de sugargun

Misschien nog iets meer crisco gebruiken? Je had het weer ook niet echt mee...

Hou wel in gedachten dat de structuur van marsepein en rolfondant erg verschillend is en het er dus ook nooit helemaal hetzelfde uit komt te zien

Succes!

Gr. Nicolette

Learn from the experts!Trakteer jezelf op een van onze bijzondere workshops. www.somethingsweet.nl
Taartdesign & creatieve workshops, ook op locatie en voor bedrijven

3

Re: Marsepein > fondant uit de sugargun

Hai,

Ik had laatst ook "korrelige"' sliertjes marsepein. Heb ik met de hand nog een beetje voorzichtig gerold, toen waren ze duidelijk beter. Kan denk ik alleen maar met iets kortere sliertjes. Langere breken waarschijnlijk wanneer je ze met de hand "narolt".