Onderwerp: kokoscupcakes (met ananasjam)
Ik heb vorige week nigella's ccrecept maar weer eens aangepast omdat ik weer eens wat anders wilde. En die werden zo lekker dat ik ze jullie niet wil onthouden!!!
Voor 24 stuks:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr gemalen kokos
- 300 gram vloeibaar bak- en braadspul
- 300 gram suiker
- 6 eieren
- half zakje bakpoeder
- een scheutje (ongeveer 3 eetlepels?) kokosmelk
- halve pot ananasjam
Doe alles behalve de kokosmelk en de jam in de kom van je mixer en laat het een paar minuten mixen. Tijdens het mixen giet je de kokosmelk erbij.
25 minuten bakken op 175 graden.
De jam verwarmen in de magnetron en door een zeef de stukjes eruit zeven. Af laten koelen in de koelkast en dan (met een spuitmondje) de cc's op ongeveer 3 plaatsen inspuiten met de jam. Bij mij bleef die nog behoorlijk vloeibaar, dus het moest een beetje voorzichtig, maar daardoor werden de cakejes meer getrempeerd dan gevuld, want van de jam zag je later weinig terug, maar ze werden wel superlekker!!! Plus: afgelopen zaterdag gemaakt en ik had er nog een paar in de koelkast staan en die smaken vandaag nog steeds prima!