1 Laatst bewerkt door slagroomtoefje (25-01-2009 20:42)

Onderwerp: Icing na 1 week, hoort dit??

IK heb vorige week koekjes versierd met royal icing (mix uit de webshop).
Ik had wat over, dit heb ik in een tupperwaredoos gedaan, cellofaan erover en dan deksel erop, stond in de keuken de rest van de week.

Nu kijk ik er weer naar, maar ik vind het wat anders eruit zien, in ieder geval niet als vorige week toen het vers was.

Hoort dit zo?
Het is zo...tja...opgeklopt?? Mousserig?? Ik kan het niet omschrijven, zacht. Het ruikt ook erg naar opgeklopt eiwit.
Als je roert lijkt het net of er wat water overblijft. Het blijft op zich wel hangen als ik het op een lepel doe maar op een koekje zou ik het niet meer doen.

Ik dacht dat je het gewoon kon bewaren op kamertemperatuur.

zo ziet het er dus uit.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-AA6G48OG.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VGYQRLKY.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-4S7OOEPD.jpg

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

2 Laatst bewerkt door Carin (25-01-2009 20:42)

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

:nooo je moet het gekoeld bewaren.
Het verandert sowieso wel ietsje hoor, na een week. Je moet het ten alle tijden toch weer even kloppen.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

Ik zet het altijd in de koelkast en dan blijft de struktuur hetzelfde. Zo bewaar ik het enkele weken. Zelf zou ik de icing niet meer gebruiken als hij er zo waterig uitziet. En als de geur niet fris meer is zou ik zeggen weg ermee.
Groetjes Natascha

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

Brrr ziet er niet fris uit!
Weg ermee zou ik zelf doen!

Groetjes van Barbara.
*Je kunt ook kijken bij mijn album als je dat leuk lijkt wat ik  heb gemaakt*: http://www.mijnalbum.nl/Album=MXG4QRGH

5

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

ik dacht dat je icing juist buiten de koelkast moest bewaren???

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

6

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

conny4u schreef:

ik dacht dat je icing juist buiten de koelkast moest bewaren???

:nooo

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

7

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

conny4u schreef:

ik dacht dat je icing juist buiten de koelkast moest bewaren???

Nope, fondant en marsepein eruit, icing en botercreme erin

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8 Laatst bewerkt door slagroomtoefje (26-01-2009 09:22)

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

Maar in het boek van Peggy P (hoe versier ik een koekje) staat bij het recept van eiwitglazuur " op kamertemperatuur bewaren" ...... :think:

Daarom had ik het niet in de koelkast gedaan.

Het bakje is al geleegd boven de plee en bakje staat al in de vaatwasser, volgende ronde gaat de koelkast in :Y

Dus in de koelkast bewaren en weer opkloppen voor gebruik.

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

9

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

ooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhh... als je hem van ei maakt snap ik dat je het in de kelkast moet bewaren..maarrre dusook de  mix van de shop??

mijn nieuwe website is in de lucht...neem een kijkje op www.personaltouch-cakes.com

10

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

yep ook met de mix van de shop, icing is erg gevoeloig voor temperatuur...ook wanneer je ermee aan het werken bent kan een stevige consistentie in je handen veranderen naar vloeibaarder zeg maar.

11

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

het is een beetje laat..maar ik lees het nu pas. maar icing moet in de koelkast bewaren en is maximaal 2 weken houdbaar, gekoeld dus...dat is wat ik weet (mocht ik het fout hebben dan hoor ik dat graag ;)). als het gebruikt an moet je het op kamertemperatuur laten komen.  Stel je gebruikt de icing 2 dagen achter elkaar dan zou ik het in de tussen tijd niet laten koelen...dat kan geen kwaad...mits het weer heel warm is.

12

Re: Icing na 1 week, hoort dit??

als je 'm op kamertemperatuur wilt bewaren moet je gekookt water gebruiken en niet zo uit de kraan. Dat scheelt heel veel!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.