1

Onderwerp: Moscovisch gebak

.. wat is dit precies... en wat is het verschil met Biscuit..?
Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

2

Re: Moscovisch gebak

Moscovic is min of meer biscuit met boter erin! Normale biscuit heeft geen boter.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Moscovisch gebak

Volgens mij is er geen verschil tussen. Gewoon een andere naam voor hetzelfde spul.

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

4 Laatst bewerkt door makatralsy (14-08-2009 20:39)

Re: Moscovisch gebak

Nee, joh....toch? Ik koop bij de bakwinkel altijd Moskovisch en dat is zonder boter. Volgens mij is het echt hetzelfde als biscuit *gaat even googelen*

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

5

Re: Moscovisch gebak

Hmmm :think: op google zijn de meningen ook verdeeld. Het wordt dus s

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

6

Re: Moscovisch gebak

Moskovische mix is steviger na het bakken, dan biscuitmix die wat luchtiger is. Ideaal voor stapeltaarten of speciale vormen te maken. Gebruik zelf wel eens Moscalux van Zeelandia, maar als ik op hun site kijk lijkt het toch wel erg op gewone bisuit kapselmix. :(

Groeten van Suzanne
Van huis uit Koopmans.

7

Re: Moscovisch gebak

makatralsy schreef:

Nee, joh....toch? Ik koop bij de bakwinkel altijd Moskovisch en dat is zonder boter. Volgens mij is het echt hetzelfde als biscuit *gaat even googelen*

De mixen moscovic zijn eigenlijk geen "echte" moskovisch, maar gewoon biscuit mix. Er hoort echt boter in te zitten (is dan idd steviger). Kweet natuurlijk niet of er een soort "droge" vorm van boter bestaat die ze bij de mix kunnen stoppen?!?

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

8

Re: Moscovisch gebak

Het echte verschil weet ik niet..
Weet wel dat er smaak verschil in zit.. de moskovisch mix wat je bij Aveve komt is veel droger qua smaak.  Biscuit mix is veel lekkerder..

9

Re: Moscovisch gebak

Ik heb juist geleerd dat moscovisch juist het luchtigste is van alle soorten kapsels :think: En biscuit dus steviger is.

Groetjes Angelique

10

Re: Moscovisch gebak

Ik gebruik ook wel eens Moscovisch....gewoon een mix, met ongeveer dezelfde bereidingswijze als biscuit (ik hoef er geen boter bij te doen). De smaak vind ik ook lekker, ik doe er zelf wel citroensap bij of vanillesuiker voor wat extra smaak. Het is wel steviger dan biscuit, maar niet steviger dan cake. Sommigen preferen bijvoorbeeld Moscovisch voor bepaald technieken, bijvoorbeeld 3D taarten.