Onderwerp: Hellup, m'n lemoncurd wordt niet "dik/cremig"
Heb het 1e recept voor lemoncurd gevolgd, maar zelfs na 1 1/2 uur, wordt de boel niet dik/cremig. Iemand een idee hoe ik dit nog kan redden?
Alvast bedankt voor het meedenken!
Jacoline.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hellup, m'n lemoncurd wordt niet "dik/cremig"
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Heb het 1e recept voor lemoncurd gevolgd, maar zelfs na 1 1/2 uur, wordt de boel niet dik/cremig. Iemand een idee hoe ik dit nog kan redden?
Alvast bedankt voor het meedenken!
Jacoline.
Hmm, wat maf.. heb je wel constant geroerd?
Misschien met je het vuur een beetje hoger zetten zodat het wat kan "inkoken" ? Duurde bij mij ook eventjes tot ik de kookplaat wat hoger zette. Succes!
Liefs,
Suus
Idd zoals Suus schrijft mag het vuur best wat harder zetten als het maar niet echt gaat koken want dan gaat-ie schiften, roeren tot 't yoghurtdikte heeft, maar de echte dikte komt pas als hij is afgekoeld hoor!
Meiden bedankt; inkoken werkt! Het is nu van een dikte die ik wel tussen m'n taart durf te smeren. Ben erg benieuwd naar de smaakcombinatie!
Super!
En lekker dat t isssss...jummie!
Groetjes Susan
Nou precies.... ik heb tot 2x toe hetzelfde gehad...
Ik krijg het ook niet cremig... al sta ik 3 dagen continue te roeren.
Gr, Miriam
Ik heb de curd nog niet geprobeerd in een taartje; e.d.d. kom ik daar wel aan toe.
Trouwens, ik heb geen lemoncurd gemaakt, maar orangecurd. Met sinaasappels dus... Misschien zit daar het verschil wel in... Maar ja, eigenwijs he?
Het inkoken heeft in ieder geval geholpen en ik heb een flink potje vol, dus is het werk niet voor niks geweest!
Qua smaak kan ik de orangecurd ook wel aanraden hoor!
Jacoline.
Ik heb w
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Hellup, m'n lemoncurd wordt niet "dik/cremig"
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.