1

Onderwerp: marsepein amandelen

hallo
ik ben voor het eerst mijn eige marsepein aan het maken
en in het resept staat 250 gram amandelen
maar is het de bedoelling dat ik die 250 gram zelf ga pletten? en zo ja hoe?

b.v.d.

Birthdays and weddings are nature's way of telling us to eat more cake <3

2

Re: marsepein amandelen

in de keuken machine heb wel eens gelezen dat het heel fijn moet wezen maar heb er verder geen ervaring mee.

Re: marsepein amandelen

ok
helaas heb ik die niet ...
ben dus nu met de hamer aan de slag geweest haha :P beetje onproffesioneel mischien maar het heeft gewerkt
alleen valt mijn marsepein (vordat hij de koelkast in ging) nogal uit elkaar... ?!?!

Birthdays and weddings are nature's way of telling us to eat more cake <3

4

Re: marsepein amandelen

:( Met een hamer krijg je ze van z'n levensdagen niet fijn genoeg gemalen... Je moet ze echt heeeeel erg fijnmalen, tot poeder en dan nog blijft zelfgemaakte marsepein altijd veel grover en brokkeleiger dan kant en klare

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: marsepein amandelen

na het hameren heb ik ze ngo gestampt met zo'n steen. dus opzich ging het wel.
we zullen zien...

Birthdays and weddings are nature's way of telling us to eat more cake <3

6

Re: marsepein amandelen

flintstones praktijken hier haha!!! ik zie het al helemaal voor me al raggend met een hamer :) haha sorry hoor

Re: marsepein amandelen

haha
ok
de hamer-techniek heeft niet geholpen...

dus ik ben naar duitsland gegaan (ik woon gelukkig vlakbij de grens)
daar verkopen ze in groot verpakkingen gestampte amandel!
en mijn reslutaat mag er wezen!

Birthdays and weddings are nature's way of telling us to eat more cake <3