Onderwerp: Bolvorm niet gaar?
Hoi allemaal,
Ik ben pas net begonnen met taartenbakken en ik vind het hartstikke leuk!
(nu nog even beter mijn tijd inplannen want het is nu elke keer een chaos als ik zin heb om te bakken )
Maargoed, mijn vraag.
Ik wilde vanmorgen voor het eerst een bolvorm taartje maken.
Heb een vorm van de Ikea (weet niet of het de blenda oid is)
Ik meet 20 cm en er kon iets meer als anderhalve liter in.
Dus ik heb 200 gr mix genomen, 3 eieren, 20 ml water en gemixt.
De schaal was ongeveer voor 2/3e vol (zoals moest) en ik heb de oven op 160 graden gedaan. Hij ging er 30 min in maar toen ik hem eruit haalde en omkeerde op een bord, zakte hij in als een pudding.
Nog even 5 min in de oven gedaan maar dat hielp natuurlijk niet meer.
Dus heb ik hem maar afgeschreven en door gesneden. Is hij aan de binnenkant nog helemaal nat (eh vloeibaar)
Dat is dus de bovenkant van de schaal, het brede gedeelte zeg maar.
Wat heb ik nu fout gedaan?
Oh en als het me de volgende keer wel lukt, snijd je deze taart dan ook 2x door om te vullen? Of doe je maar 1x?
Alvast bedankt!
Groetjes,
Angelina