1 Laatst bewerkt door Yvonnahenna (05-08-2009 19:17)

Onderwerp: Ganache

Hoi,
Ik ben vandaag begonnen met de eerste keer een taart bakken, een chocotaart.
Die heb ik onlangs gehad bij een vriendin van mij. Gevuld met aardbeien bavarois en aardbeien. En dan ganache over de taart heen smeren/gieten.

De taart staat af te koelen op het aanrecht.

Nou mijn vraagje over de ganache, er staat dat ik slagroom nodig heb. Is dat de gewone slagroom die in een plastic bekertje zit?
Ik dacht dat zulke slagroom niet verwarmd mocht worden :oops: Of heb ik het helemaal mis?

Groetjes Yvon

2

Re: Ganache

Ik gebruik meestal de slagroom uit die pakjes, maar uit een bekertje kan ook natuurlijk. ;)

Vanaf nu ook cakesenzo op hyves: http://cakesenzo.hyves.nl/ Wordt lid!
Mijn website: www.cakesenzo.nl

3

Re: Ganache

Dankjewel.
Ik had nog niet eens gedacht aan die pakjes :?
Die staan niet gekoeld in de winkel toch?

Groetjes Yvon

4

Re: Ganache

Yvonnahenna schreef:

Dankjewel.
Ik had nog niet eens gedacht aan die pakjes :?
Die staan niet gekoeld in de winkel toch?

Nee, die ijn niet gekoeld en dus sneller warm ;). Maar vooral lang houdbaar en handig op voorraad te hebben. Alleen de chocola is altijd op als ik wil beginnen :think:

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: Ganache

hahahah Tja, gisteren had ik al de choco netjes afgewogen en klein gemaakt.. Komt mijn man langs, graait in de bak, hoppa, een hoop chocolade weg :lol:

Inderdaad dat die langer houdbaar zijn! Ik vond het al lastig om er een te vinden die tot NA 9 aug. houdbaar was 2 dagen terug.

Groetjes Yvon