Ik heb het volgende recept, hier ooit ergens van het forum geplukt. Ik heb het nog nooit gemaakt aangezien 'mijn klantje' wel eieren mocht....
Koemelk en ei vrije cake
315 gram bloem
1 1/2 zakje bakpoeder
45 gram custardpoeder
2 zakjes vanillesuiker
225 gram witte basterd suiker
150 gram plantaardige margarine (Wajang)
3 dl water
Meng de droge bestand delen door elkaar maak een kuiltje in het midden.
Smelt de boter schenk het water erbij en giet dit in het kuiltje. Vijf minuten mixen en het beslag meteen over doen in je ingevette en met bloem bestoven bakblik.
Dit kan in een ronde vorm van 22 cm of een gewone cake vorm.
1 uur en 15 minuten bakken op 180 graden. De oven niet tussentijds openen. De cake is gaar als je prikker er schoon uitkomt.
De cake kan je doorsnijden en vullen met botercr
www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n
Facebook.