Onderwerp: tip om scheuren in marsepein te voorkomen
Wellicht weet je dit al hoor, maar voor beginners is het misschien wel een handige tip. Het is als je geen tafelzeil gebruikt, maar poedersuiker om plakken te voorkomen.
Ik rol marsepein uit op mijn aanrecht en gebruik dan poedersuiker, zodat het niet plakt. Hierdoor wordt dan de marsepein nogal droog. Als ik de gewenste grootte heb, draai ik de marsepein om (die dus behoorlijk met poedersuiker zit) dan was ik eerst mijn handen (want die zijn ook droog van de poedersuiker) en dan vet ik mijn handen een beetje in met plantaardig vet (bijv. crisco) en wrijf dit over de marsepein. Dan draai ik hem weer om naar de goede kant en bekleed de taart.
Het scheelt mij in ieder geval een hoop scheuren in mijn marsepein en voor de omgeving is het ook zeer prettig (ik kan dan nogal wat lelijke woorden uitkramen...:O ) Het is nu al een tijdje, verdraait rustig in de keuken
http://www.taartwerk.nl