1 Laatst bewerkt door misslala (11-07-2009 20:23)

Onderwerp: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Ik heb vorige week een nieuwe bakblik gekocht van 20 cm van de blokker.
Hij is gwn rond, alleen dit is nu de 2de keer dat die een beetje in elkaar stort.
Onderkant is mooit rond maar de zijkanten die zijn in elkaar gedeukt.
Nu ben ik pas een beginneling maar is dit normaal??

Ik heb ook nog een andere bakblik van 26cm gekocht die dag maar nog niet uitgeprobeerd.

Ik heb me netjes gehouden aan de 8mix mixen plus 2 min op laagste stand en ook de oven niet open gedaan.
Hij was mooi boll en op het laatste de oven geopend om te kijken of het gebakken is met een sateprikker effe erin en toen eruit.
En eenmaal eruit begon hij in elkaar te krimpen in de bakblik
Moet ik die meteen eruit halen of wat doe ik verkeerd
Want ik laat hem afkoelen in de bakblik even 5 min en dan verder op tafel

Please tipsss

2

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Zo ziet het eruit

http://img16.imageshack.us/img16/2618/11072009002ycd.jpg


http://img35.imageshack.us/img35/8362/11072009g.jpg

http://img15.imageshack.us/img15/7274/11072009001.jpg

3

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Hij lijkt wel niet helemaal gaar. Hij is vrij licht. maar dat kan natuurlijk ook aan de foto's liggen. wat voor oven heb je? en welke baktijden en temperaturen gebruik je?

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4 Laatst bewerkt door misslala (11-07-2009 20:45)

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Hij is echt goed gaar, dat had ik ook bij de eerste biscuut , ik had hem toch afgewerkt en hij smaakt heerlijk maar was dus niet mooi rond.
Dit mijn oven en ik doe hem op hete lucht boven en beneden en op 30 min is die al klaar bij mij.

Ik heb de Indesit KP9508EXG

hier zie je hem
http://images.google.nl/imgres?imgurl=h … N%26um%3D1

Hij is echt super goed mjin oven nog nooit mij in de steek gelaten bij andere cake's

Ik hanteer dus 180 graden en 30 min en als ik hem prik dan komt mijn sateprikker er super schoon uit.
Zou het niet aan de bakblik liggen, morgen probeer ik de 26cm eens even kijken hoe dat gaat

5

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

misschien moet je je temperatuur op laten lopen, dan rijst hij wat minder snel waardoor  er minder lucht in zit. wordt evengoed hoog hoor!
dus 10 minuten 150 graden, 10 minuten 160 graden en 10 minuten 180 graden. prikken of hij gaar is (of met je vinger drukken en kijken of het weer netjes omhoog veert). misschien moet hij nu wel een minuut of 5-10 langer.

6

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Ahh op die manier, chantal ik ga het morgen eens proberen bij die bakblik van 26cm
Ik ga deze toch gebruiken is zonde van de biscuut om weg te gooien

7

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

De biscuit trouwens meteen na het bakken uit de vorm halen... maar daar heeft het denk ik niet aan gelegen.

8 Laatst bewerkt door achermijnpc (12-07-2009 10:34)

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Nou dames net mijn 26cm uitgeprobeerd en daar kwam mijn biscuit wel normaal uit en ik had hem ook geprikd enz
Maar goed heb het dit keer zoals chantal zei,10 min op 150 graden en toen 180 graden 20 min
Maar mijn gevoel zegt dat het door de bakblik is maar ben niet zeker

9

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Ik heb dat bakblik ook en die gebruik ik het meeste. De kapsels komen er altijd prima uit. Ik zet mijn oven alleen niet op hetelucht, maar op convectie. Ik bak hem zo'n 35

Groetjes, Tamara
Nieuwsgierig naar mijn taarten? Ze zijn hier te vinden.

10

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

Tamara78 schreef:

Ik heb dat bakblik ook en die gebruik ik het meeste. De kapsels komen er altijd prima uit. Ik zet mijn oven alleen niet op hetelucht, maar op convectie. Ik bak hem zo'n 35

11

Re: 2de keer dat biscuit in elkaar stort

als er geen vulling in zit, dan gewoon in een plastic zak de vriezer in, en op het aanrecht laten ontdooien.

Berichten [ 11 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » 2de keer dat biscuit in elkaar stort