Onderwerp: Jam verwarmen?
Ik heb geen tijd en zin om botercreme te maken, ik las dat ik ook met jam kan afsmeren. Moet dit eerst verwarmd en dan gezeefd worden? M.a.w. hoe pak ik dat aan?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Jam verwarmen?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik heb geen tijd en zin om botercreme te maken, ik las dat ik ook met jam kan afsmeren. Moet dit eerst verwarmd en dan gezeefd worden? M.a.w. hoe pak ik dat aan?
Ja, normaal gesproken gebruik je dan abrikozenjam. Inderdaad even zeven, zodat evt. stukjes eruit zijn. Dan even verwarmen, zodat het wat vloeibaarder wordt. Dan afsmeren.
Ok tnx, heb er in middels jam op zitten. Waarom abrikozen jam dan? Ik heb alleen bramenjam in huis, dus heb dat er maar op gedaan...hoop dat het goed komt!
Omdat abricozenjam licht van kleur is en dus met het evt doorschijnen van marsepein of fondant niet zichtbaar is...
Ja, normaal gesproken gebruik je dan abrikozenjam. Inderdaad even zeven, zodat evt. stukjes eruit zijn. Dan even verwarmen, zodat het wat vloeibaarder wordt. Dan afsmeren.
Zo doe ik het ook...:Y
Omdat abricozenjam licht van kleur is en dus met het evt doorschijnen van marsepein of fondant niet zichtbaar is...
o daarom, nou dan komt het wel goed ik heb blauwe fondant, het schijnt er niet doorheen.
Ja, normaal gesproken gebruik je dan abrikozenjam. Inderdaad even zeven, zodat evt. stukjes eruit zijn. Dan even verwarmen, zodat het wat vloeibaarder wordt. Dan afsmeren.
Ik verawrm het en haal het tegelijkertijd soor de zeef. Dus de zeef bovenop een steelpannetje op het vuur. Klein beetje water voeg ik ook nog toe. Weet niet waarom, maar doe dat altijd.
mamandy77 schreef:Omdat abricozenjam licht van kleur is en dus met het evt doorschijnen van marsepein of fondant niet zichtbaar is...
o daarom, nou dan komt het wel goed ik heb blauwe fondant, het schijnt er niet doorheen.
Maar...waarschijnlijk ook i.v.m. pitjes.
Jam is idd wel fijn om mee af te smeren.. even pureren en het gaat prima.. Chocoladepasta wil trouwens ook goed als je dat even verwarmt in de magnetron
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Jam verwarmen?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.