Je kunt zelf banketbakkersroom maken en ipv melk gewoon sojamelk gebruiken. Ik doe (mijn recept staat op mijn site www.tartacadabra.nl) er aan het einde altijd een klontje roomboter bij maar dat zou je dan moeten vervangen door een lactose-vrij boter.
Je kunt ook aan degene vragen voor wie het is of ze pure chocola mag, mijn schoonzusje mag alleen die van de Australian Chocolates, je zou kunnen proberen of je er een "ganache" van kunt maken met sojaroom ipv slagroom.
Of anders de chocolade smelten (mogen ze misschien ook witte chocola? ) en daar wat likeur doormengen, het wordt dan een beetje rare chocolamassa, maar wel heel erg lekker in de taart.
En anders kun je eens kijken bij de supermarkt, ze hebben ook sojavla kant en klaar, als je daar gelatine door zou doen, heb je ook een lekkere pudding als vulling.
Er is ook nog zoiets als sojayoghurt, maar dat is vrij dun, dus daar zou ik ook zeker gelatine aan toevoegen.
Sukses!
Groetjes, Lara. Mijn
taarten album"I wud, therefore I exist"