Onderwerp: Onderste taart bij stapelen wordt lelijk
Hallo!
Even een vraagje aan de verwant stapelaars onder ons.
Elke keer als ik stapel wordt het marsepein van de onderste taart onder het kartonnetje van de bovenste taart erg plakkerig.
Als ik de bovenste taart eraf haar is het marsepein eronder ook vaak bobbelig geworden (dat kan ik wel plat drukken) maar vooral ook nattig. Het oogt heel anders als de rand eromheen (waar de taart niet opstond.
Ik moet binnenkort een opdrachtje stapelen, maar zit toch maar te denken aan eens standaard, want het lijkt me vreselijk als men een punt krijgt waarop je dit kleur en structuurverschil ziet of erger nog, het marsepein al scheurt als ze de bovenste taart eraf halen.
Hebben jullie dit ook? En zo nee, wat is het geheim? Eerst de taarten afzonderlijk laten drogen ofzo en dan pas stapelen? Of de douwels langer laten dat eronder ruimte is?
Alvast heeel hartelijk bedankt voor het meedenken!
www.facebook.nl/kleinstukjedan: nieuwe recepten op je wall