Ik puzzel altijd met fondant en doe er eigenlijk nooit tylose doorheen. Alleen als het echt superzacht is iets om het wat steviger te maken, maar dat is dus uitzondering.
En marsepein is in elk geval wel het fijnst om te puzzelen!
Geen idee of mijn puzzelplaatjes strak genoemd kunnen worden, maar tips die bij mij werken voor werken met fondant:
1. Laat fondant altijd eventjes liggen voordat je er mee aan de slag gaat. Het wordt dan ietsje harder en trekt niet zo snel stuk
2. Probeer zo min mogelijk echt te snijden met een mesje. Maak gebruik van vormpjes en bijvoorbeeld linealen om strakke lijnen te krijgen (een lineaal recht in fondant zetten en hem daarmee "snijden geeft een veel strakkere lijn dan langs een lineaal met een mesje snijden. Ook met een (palet)mesje korte stukjes "zetten in je fondant werkt beter dan erdoorheen snijden; dan trek je de boel vaak uit elkaar.
3. werk randjes na het snijden altijd even af met je vinger of een tooltje, zo haal je eventuele rafeltjes weg.
4. Werk waar je kunt met poedersuiker en niet met crisco! Van crisco wordt fondant zachter, van poedersuiker steviger. En een (heel dun) laagje poedersuiker op je werkblad zorgt er bij het uitsnijden hoogstens voor dat je plaatje tijdens het snijden wat meeglijdt, ipv dat de rest van je fondant door de crisco aan je blad blijft plakken en het zo weer stuktrekt.
Misschien kun je hier iets mee. Succes!