Re: de overheerlijke champagnecupcakes
hoi hoi
ik heb de cakejes nu in de oven staan maar ze rijzen me de vormpjes uit:think:
straks maar even een foto maken voor de oeps momenten
groetjes gea
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » de overheerlijke champagnecupcakes
hoi hoi
ik heb de cakejes nu in de oven staan maar ze rijzen me de vormpjes uit:think:
straks maar even een foto maken voor de oeps momenten
groetjes gea
Heb ik dan iets niet goed gedaan?? Ik kon er maar 10 cc-bakjes mee vullen. Het was een pak roombotercakemix van 400 gr. Heb ik dan soms teveel champoepie erdoor gedaan? In verhouding dan.
Het was inderdaad een vloeibaar beslag, zo vloeibaar dat de cc-bakjes helemaal wijd uit stonden na het vullen. En ik zie net dat er 1 is overgelopen.
Ze staan net in de oven, dus ben nu toch wel erg benieuwd naar het resultaat....
Nou, de schade valt mee. Er zijn er van de 10, 2 overgelopen. Hoog tijd dus voor een bakblik om ze cupjes in te zetten.
Ik moest ze ook wat langer bakken dan de 20 minuten die aangegeven waren, maarrrrrrrrrrrrrrrr.......ze smaken wel errug lekker!!!!!
Zo nog ff laagje icing erop en dan heb ik morgen een leuke traktatie als ik op de koffie ga bij een vroegere vriendin.
ik denk dat ik ook iets niet goed heb gedaan want ze zagen eruit als muffins zo bol en opengebarsten en bij een stuk of 5 waren ze helemaal overgelopen geen gezicht
kben vergeten foto
heb ze net gemaakt maar ze zijn niet zo lekker geworden, qua smaak niet maar ook niet qua uiterlijk.
zie foto
ik heb de fijne cakemix van koopmans gebruikt, waar normaal alleen boter, eieren en melk moet worden toegevoegd,
-de extra eiwitten er bij gedaan
-olie ipv boter
-geen melk, wel champagne (ik neem aan dat de champie voldoende vocht moest zijn).
ze zijn boven hun papiertje gerezen maar niet mooi.
en ook de binnenkant is tja...ziet er uit als klef maar het is stevig.
En ik vind dat er best een eigeur/smaak aan zit.
Wat heb ik verkeerd gedaan????
heb je er naast de gewone eieren er eiwitten bij gedaan? want je moet de gewone eieren weglaten en ipv daarvan eiwitten...?
want eigenlijk zijn ze echt suepr
Mag ik eens vragen, wie weet hoeveel cc-tjes 1 pak cakemix oplevert? Ik ga ze dan dus maken volgens het recept, dwz Koopans mix voor fijne cake, geen eieren, wel eiwitten, olie ipv boter en natuurlijk de Canei
Als het namelijk veel is halveer ik alles en bak ik 2 keer vers
Kijk, simpel en lekker daar houd ik wel van
Dank je wel!
Ik ga dit absoluut proberen!
heb je er naast de gewone eieren er eiwitten bij gedaan? want je moet de gewone eieren weglaten en ipv daarvan eiwitten...?
want eigenlijk zijn ze echt suepr
hmmm zou dat het geweest zijn????
ik heb er naast de eieren de eiwitten ingedaan. had niet dat je ze moest vervangen.
nou, zal het wel een 2e kans geven binnenkort.
Dit recept sla ik op, lijkt me heerlijk!
Ik heb ze nu al twee keer met witte wijn gemaakt, fantastisch!!
Ze knappen erg mooi open, lijken dan net op witte ijsrotsen.
ik heb ze vandaag gebakken, maar ik vind ze niet zo lekker, een beetje een nasmaak zit eraan en ze zijn toch vrij hard bovenop en een beetje droog. je mist echt het vet van de boter. ik heb trouwens olijfolie gebruikt. wat doe ik fout? zou het de olie zijn? ik heb echte champagne gebruikt, want daar heb ik mijn kast mee vol staan (allemaal krijgertjes en ik vind het niet lekker om te drinken).
groeten
elly
Ik denk wel dat het scheelt. Olie bakt wel anders dan boter.
ligt eraan wat voor olijfolie, mild heeft weinig bijsmaak vind ik terwijl ik gewone weer te sterk vind
maar het smaakt zeker anders dan zonnebloem olie
zeg wat ik me nu bedenk ipv bubbeltjeswijn ~ frisdrank met bubbels?
morgen maar eens een pak mix halen
Ik haal dit recept even naar boven, aangezien ik het echt een aanrader vind! Mijn dochtertjes vonden ze niet lekker, maar ik wel!
En bij mij zijn ze wel wat hoger gekomen. Ik heb geen 2 minuten gemixt, maar net zolang tot alles gemengd was.
Nou, hier waren ze. Deze hebben we naturel opgegeten, maar voor het decoreren heb ik er wat minder in gedaan:
Ik heb ze zaterdag gemaakt maar dan met malibu. Jammmmmmie!!!!! Vanavond ga ik nog een rondje bakken, deze keer met abrikozenlikeur
ik maak wel heerlijke botercreme met baileys, dit als vulling of om af te smeren, hoe doen jullie dat in de cake (extra vocht toevoegen dmv malibu?)
ik heb het in mijn hoofd gehaald dat ik dit wil doen met gluhwein of bischopswijn voor kerstmis (of die ikea variant van gluh wein, die is nog wat zoeter geloof ik) heeft iemand van julllie dit toevallig al geprobeert/ een idee of dat lekker zou zijn ?
ik vind deze cupcakes namelijk significant lekkerder dan gewone cupcakes
dusss tips zijn welkom
ik maak wel heerlijke botercreme met baileys, dit als vulling of om af te smeren, hoe doen jullie dat in de cake (extra vocht toevoegen dmv malibu?)
Als je het recept wat bij dit topic op pagina 1 bovenaan staat neemt, dan kun je de champagne vervangen door............ verzin het maar. Malibu, Baileys, Abrikozenlikeur (volgens Carin ) etc etc
Gewoon zelfde hoeveelheid aanhouden.
Ho ho ho jax, hoe het gaat met abrikozenlikeur dat weet ik nog niet. Moet nog proeven
ik wilde net deze cc gaan maken zie ik dat ik alleen cake meel in de kast heb staan....dat is balen:/
Maar wat anders verzinnen dan....en morgenvroeg gauw naar de winkel!!!
Het ziet er een geweldig idee uit,maar ik snap niet wat zo bijzonders is aan die cakemix van koopmans?Kan ik de cakemix van de koekjesfee ook gebruiken?
Of beter bicuitmix?
Ik heb ze zelf niet geproefd, die met abrikozenlikeur, maar mijn mams zei dat ze ze nog lekkerder vond dan die met malibu
Ik kreeg er ook maar 10 uit, en ze rijzen de pan uit hier! Ik heb frisse fruitdrank van de ah gebruikt. In het midden een framboosje gestopt, ziet er wel geweldig leuk uit! Beetje jammer dat ik er sneeuwpopjes van wilde maken voor de kerstviering op school vanavond....
*)
ze staan in de oven
iemand wel eens geprobeerd met eieren (ipv eiwit, niet samen met extra eiwit). Ik vind het zo'n gedoe om die eieren te splitsen. Als het dan toch makkelijk gaat, dan maar ubermakkelijk
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » de overheerlijke champagnecupcakes
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.