1

Onderwerp: cake vs. biscuitdeeg

hallo, ik heb vorige week mijn eerste PME module 1 gedaan. dan zit je een hele week met z'n 8-en en leert heel veel van elkaar.
nu gebuikte bijna niemand biscuitdeeg, alleen maar cake en vult die dan.
ik gebruik altijd biscuit omdat ik het anders zo'n zware taart vind worden. hun reden was dat de cake mooier blijft met het bekleden en niet zo snel inzakt (wat toch een beetje gebeurt met het biscuitdeeg). hebben jullie een lekker recept voor natte cake? gebruiken jullie wel eens de cake gemaakt van zelfr.bakmeel?
wat doen jullie?
groetjes
elly

wil je zien wat ik gemaakt heb, kijk dan even op www.soetenzo.nl]

2

Re: cake vs. biscuitdeeg

altijd biscuitdeeg, ik vind cake echt veel te veel vullend.

3

Re: cake vs. biscuitdeeg

Ik gebruik biscuit deeg met een beetje gesmolten boter, een tussenweg dus, wel de luchtigheid van biscuit maar de smaak van cake!
Officieel heet dat een genoise sponge cake.

4 Laatst bewerkt door meerke (15-06-2009 15:26)

Re: cake vs. biscuitdeeg

Hallo Elly,

Ik heb met jouw en een paar andere die pme-cursus gedaan wat leuk om je hier tegen tekomen.
Ik gebruik gewoon zelfrijzend bakmeel met maizena maar biscuit met een beetje boter lijkt mij ook h

Mooie taarten maken is als aan zoete dromen bouwen